Cinelibri и звездното жури обявиха и тримата победители. На открита

...
Cinelibri и звездното жури обявиха и тримата победители. На открита
Коментари Харесай

5 късометражни филма, заснети с P40 Pro в рамките на Huawei Smartphone Film Festival 2020, бяха излъчени пред публика на голям екран


Cinelibri и звездното жури оповестиха и тримата спечелили.

На открита гала в Парк Военна академия " Г.С. Раковски " се състоя награждаването на второто следващо издание на Huawei Smartphone Film Festival за късометражни филми, снимани със смарт телефон на Huawei, проведен взаимно с кино-литературния фестивал CineLibri. Публиката за първи път гледа на огромен екран всички пет филма-финалисти, снимани с Huawei P40 Pro.

Всички фенове на киното, които желаеха да вземат участие, трябваше първо да изпратят трийтмънт на историята си, представящ главната им концепция. Желаещите да основат личен филм с телефон бяха съвсем два пъти повече от първото издание на фестивала през 2019 година. Сред всички получени хрумвания, жури в състав Александър Станишев, Яна Титова, Ваня Николова, Жаклин Вагенщайн и Лонгруи Циу избраха петима финалисти, които получиха устройства Huawei P40 Pro и скъпи препоръки по време на целия развой - от сюжета, през снимането, до монтажа, с помощта на които трудът им оживя на огромен екран.

Всеки от екипите на петте финалиста претърпя паметен месец на преобразяване на концепцията си в същинско кино, под менторството на журито, което по-късно имаше и сложната задача да дефинира тримата спечелили.

Пети финалист в Huawei Smartphone Film Festival 2020 е Деян Георгиев и филмът му " Някой мисли за теб ". История, която ни напомня, че от време на време е необходим единствено един човек, който да повярва, че нещо хубаво може да се случи, като просто избере да последва хубостта.



Четвърти финалист е филмът " Нахраних птиците " на Касиел Ноа Ашер. Историята споделя няколко часа от битието на 75 годишната Рози, която обича да храни птици от прозореца на дома си. През този ден птици няма. А " животът в розово„ на Рози, е застрашен от опустошение.Второто място тази година си поделиха филмите " Щастие на стоп " и " Татко ".

В " Щастие на стоп " на Велианна Кашева, героите на Петя и Павел потеглят на море, без да знаят, че това пътешестване ще промени живота им. По пътя те срещат Дядо Божо - стопаджия, който не може да приказва, само че чува. И има какво да каже.



" Татко " на Оля Стоянова споделя история за сложния баланс сред положителното и злото - по кое време се постанова да лъжем в името на положителното, и по кое време постъпваме зле, до момента в който вършим положително.



Големият победител във фестивала е документалният филм на Мария Македонска " В търсене на момчето, което пееше ". За него авторката споделя:

" Когато една среща би трябвало да се случи, тя се случва.
Когато една ария би трябвало да бъде изпята, тя ще бъде изпята. " В търсене на момчето, което пееше " е филм за песента и ария за кино лентата. Той е същинска история за една кола, цялостна с мечтатели, които се впускат в търсене на момче, което в никакъв случай не са виждали, а единствено са чули за един къс момент да пее.
Дали ще го, открият няма значение. По-важно е търсенето. "



Всеки от петте кино лентата бе прочувствено показан и награден от един от членовете на журито, който бе най-силно допрян от нещо в него. „ Това е филм за връзката и мискомуникацията ", показа Лонгруи Циу за „ Някой мисли за теб ". „ Впечатлена съм от умеенето на Касиел да борави със символиката " - Жаклин Вагенщайн за „ Нахраних птиците ". „ Обичам силата на разговорите " - Яна Титова за „ Татко ". „ Велианна направи мощни усъвършенствания в сюжета си, с цел да го почисти до елементарна и прочувствено въздействаща история. " - Ваня Николова за „ Щастие на стоп ". „ Хареса ми смелостта на концепцията и на снимането " - Александър Станишев за „ Момчето, което пееше ".



Huawei Smartphone Film Festival е напълно местна самодейност на Huawei Consumer Business Group Bulgariа и Cinelibri, която увлича в един креативен развой, наличен за всеки, начинаещи фенове на киното и към този момент наложени имена в ролята на жури и от ден на ден и на артисти във филмите. На екрана тази година видяхме Ириней Константинов, Стефан Мавродиев, Йордан Биков, Гергана Гълъбова, Владимир Димитров, и Касиел Ноа Ашер, която влезе в ролята по едно и също време на сценарист, режисьор и актриса.
Huawei P40 Pro е камерата, с която са снимани всички финалисти, само че процесът на основаване на един филм е безпределно многопластов - от работата с артиста, писането на сюжети, салдото сред всички звена, работещи на терен, и още доста нюанси, за които описа Яна Титова в онлайн уъркшоп в границите на акцията. Можете да го гледате на atrakcia.bg и на фейсбук страницата на Huawei Mobile Bulgaria

Премиерната прожекция на филмите в парка на Военна Академия бе кулминационната точка на страстите и за финалсти, и за фенове, а Huawei беше подготвил и специфична премия за най-голямия късметлия от публиката - ултралекия преносим компютър Huawei Matebook 13.

Приятно гледане и повече кураж за присъединяване през 2021!

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР