Cinch Championships, полуфиналМатео Беретини – Ботик ван де Зандсхулп 6-4,

...
Cinch Championships, полуфиналМатео Беретини – Ботик ван де Зандсхулп 6-4,
Коментари Харесай

Осма поредна победа: Беретини е на нов финал в Куинс Клъб


Cinch Championships, полуфинал
Матео Беретини – Ботик ван де Зандсхулп 6-4, 6-3


Матео Беретини усили победната си серия на осем следващи триумфа след 6-4, 6-3 над Ботик ван де Зандсхулп в първия полуфинал на АТР 500 шампионата в Куинс Клъб. Така италианецът ще играе край за втора поредна година и е все по-близо да отбрани трофея си от 2021-а.

В мач, който бе спиран поради дъжда, Беретини съумя да надделее над противника си с обичаните си оръжия на трева – мощният форхенд и подлият подсечен бекхенд, допълнени със страховит сервис.

Игралното време бе час и 31 минути, въпреки че поради дъжда той трябваше да изчака малко по-дълго, с цел да откри място на финала.

Световният №10, който през предходната седмица взе трофея в Щутгарт, е изгубил едвам три от последните си 33 мача на трева и през днешния ден още веднъж сподели, че се усеща извънредно добре на тази настилка. Беретини бе отвън игра за три месеца, само че това не му пречи да продължава с успехите. Той е на един триумф от четвърта купа на трева и общо седма в кариерата си, а противник в мача за трофея ще бъде Марин Чилич или Филип Краинович.

В получилия се забавен мач Беретини осъществя осмия си брейкбол в маратонския шести гейм, с цел да поведе с 4-2. Той не съумя да постави завършек на сета на сервис при 5-3, само че с нов пробив незабавно по-късно свърши нужното. Двубоят бе пресечен по средата на втория сет, само че незабавно след подновяването му Беретини проби за 4-2 и до края не сгреши.

За Ван де Зандсхулп това бе първи полуфинал на равнище АТР като в хода на шампионата той победи Пол Джъб, Григор Димитров и Алехандро Давидович Фокина. Това ще го изкачи до №26 в международната класация.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР