Cinch Championships, осминафиналМатео Беретини – Денис Кудла 3-6, 7-6(5), 6-4Матео

...
Cinch Championships, осминафиналМатео Беретини – Денис Кудла 3-6, 7-6(5), 6-4Матео
Коментари Харесай

Беретини остана непобеден в Куинс след трисетова драма


Cinch Championships, осминафинал

Матео Беретини – Денис Кудла 3-6, 7-6(5), 6-4

Матео Беретини доближи до четвъртфиналите в Куинс Клъб след сложен триумф над световняи №82 Денис Кудла. Шампионът бе съществено усложнен, само че все пак съумя да откри метод да надделее над американеца и да усили серията си от следващи победи в шампионата на седем.

Следващият му конкурент ще бъде различен представител на Съединени американски щати – Томи Пол, който по-рано през днешния ден отстрани Стан Вавринка.

Беретини записа цели 22 аса против пет на Кудла, като в това време завоюва 76% от точките си на първи сервис (51/67). И двамата съперници осъществиха по два пробива, като Беретини го направи от седем опита (29%), до момента в който Кудла имаше девет благоприятни условия (22%).

В първите сдем гейма никой от двамата не съумя да пробие, като за това съжаляваше Кудла, който имаше две благоприятни условия да го стори. Въпреки това обаче постоянството на американеца се отплати и той стигна до брейк, който след това затвърди с гейм на нула и по този метод завоюва първия сет с 6-3.

Втората част мина без пробиви, като Беретини пропусна два следващи сетбола при 6-5 и по този начин се стигна до тайбрек. Той стартира доста по-добре за италианеца, който осъществя мини-брейк още първоначално и след това пред него се откриха три поредни благоприятни условия за спечелването на сета. Кудла прояви борбеност и отрази първите два сетбола, само че при идващия си опит международният №10 откри междина в защитата на американеца и изравни резултата в мача след 7-6(5).

Заключителният сет бе най-интригуващият в дуела. Беретини проби в петия гейм, само че Кудла незабавно върна брейка, след което още веднъж поведе при 4-3. Италианецът обаче възвърне равенството, а след това непредизвикана неточност на неговия конкурент при привидно лесна топка на мрежата му разреши да пробие за 5-4. Беретини пропусна два следващи мачбола, след което му се наложи да избавя брейкпойнт, само че все пак се възползва от опцията да сервира за успеха и победи с 3-6, 7-6(5), 6-4.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР