Чувството, когато видим бял косъм върху главата си, не е

...
Чувството, когато видим бял косъм върху главата си, не е
Коментари Харесай

Защо косата ни побелява

Чувството, когато забележим бял косъм върху главата си, не е изключително прелестно, само че от един миг нататък е неизбежно. При някои това се случва откакто навършат 40, а при други първите бели косми се появяват още през двадесетте им години.

 Грешки, които вършим, когато подсушаваме косата си
Грешки, които вършим, когато подсушаваме косата си

Какво й предизвикват кърпата и сешоарът

Коренът на всеки косъм е заобиколен от дребна торбичка - фоликул, а всеки един съдържа несъмнено количество пигментиращи кафези. Те създават меланин, а точно той е виновен за цвета на косата ни.

 Снимка 345730

С придвижване на възрастта пигментиращите кафези стартират да изчезват, което води до понижаване на меланина. Тогава косата стартира да придобива различен цвят, който не се харесва изключително на множеството хора - бял, транспарантен, сребрист, само че все в тази цветова гама.

 Трайно изправяне на косата със 100% естествена процедура
Трайно изправяне на косата със 100% естествена процедура

Какво е taninoplasty (танинопластика)

Побеляването е обвързвано със стареенето, само че при някои хора първите бели коси се появяват много рано. Това се дължи на генетичната им предразположеност.

 Снимка 345732

А това, че мощният стрес може да провокира побеляване е недоказано изказване, най-малко към този момент. Някои учени считат, че продължителното излагане на стресови обстановки и проблеми може да докара до нежелания резултат - бели коси. Тютюнопушенето също се отразява отрицателно върху цвета на косата ни.

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР