Чувството е неописуемо. Този път надмина себе си. Гордеем се

...
Чувството е неописуемо. Този път надмина себе си. Гордеем се
Коментари Харесай

Бащата на Нургюл: Тя ще продължи да играе за България

" Чувството е неописуемо. Този път надмина себе си. Гордеем се с нея. Винаги сме си представяли, че Нургюл ще стигне международния връх, без значение по кое време. Това беше задачата - да влезе при топ шахматистките ". Това споделя бащата на младата шахматистка пред БНР.
Прочетете още
Илхан изяснява, че Нургюл е привикнала да върви сама по шампионати и тематиката се преекспонира: " От 10-годишна отива по шампионатите самичък самичка. Можеше и ние да сме до нея, само че мисля, че не е толкоз огромен проблем. Комуникацията постоянно си е налице. Виждаме се с нея непрекъснато - преди и след партията. Всичко е в реда на нещата ".

Оттук насетне следва да надгражда - нови шампионати и нови провокации, сподели татко й.

Илхан не знае дали щерка му е имала оферти да се състезава за друга страна. Според него към този момент няма съответни оферти.

" Тя е доста горда, че съставлява България. Винаги гордо е носила знамето на България. Тя ще продължи да играе за България ", сподели Салимов.

Българската федерация по шахмат 2022 ще подписа контракт с Нургюл, с който ще обезпечи финансово участията на надарената шахматистка, която стана втора на Световната купа в Баку. Председателят на федерацията Васил Антонов разгласи награда за Нургюл от 10 хиляди лв., награда ще получи и първият й треньор Живко Жеков. В Плевен Антонов, който е предприемач и някогашен народен представител от Българска социалистическа партия, се срещна с нейните родители Гюлзар и Илхан Салимови.

В същото време Нургюл разгласява в персоналния си профил в обществените мрежи признателен пост. 

“Загубих финалния мач в тайбрек против гросмайстор Горячкина, само че съм доста удовлетворена от цялостното си показване. Класирах се чудесно при дамите и покрих втория си норматив за гросмайстор. Дадох всичко от себе си, както и хората, с които работих по време и преди шампионата. Големи благодарности на гросмайстор Нижат Абасов. Големи благодарности на гросмайстор Джем Каан Гокеркан ”, написа Нургюл в особено в първото си изказване след Световната купа в Баку.

“Благодаря доста и на двамата за безусловната поддръжка. Благодаря ти, Джем Каан, че пътува с мен и се погрижи за всичко, с цел да мога да се съсредоточвам по-добре. Гордея се, че работя с такива експерти. И триумф с оставащите мачове, Нижат! Успех! ”, изрече благодарностите си Салимова.

“Благодаря на всички, на всеки един от вас, които ме подкрепяха. Оценявам всяко едно известие и молитва. Благодаря ви! ”, добави Нургюл Салимова.

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР