Чувствителното покачване при заболелите от ковид у нас вече се

...
Чувствителното покачване при заболелите от ковид у нас вече се
Коментари Харесай

Пловдив трети по заболеваемост, морските курорти светят в ор...

Чувствителното повишаване при заболелите от коронавирус у нас към този момент се отрази на метода, по който наподобява картата в анализите на Националния център по заразни и паразитни заболявания у нас. До скоро тя беше напълно в зелено. От през днешния ден Бургаска област обаче свети в оранжево, защото там болните с инфекцията са надхвърлили цената от 100 инфектирани на 100 хиляди население за последните 14 дни. В Бургаско цифрата е най-високо като там заболели са 107 на 100 хиляди.

Прави усещане, че разпространяването на вируса е най-голямо в източната част на страната. Там въпреки и към момента в зелено на второ място по заболеваемост е Варна със 78 заболели на 100 хиляди. По-голямото разпространяване на вируса по морето може да се пояснява и със скупчването на почиващи в курортите през летния сезон.

Пловдив се подрежда трети в статистиката като изпреварва даже София. Болните от коронавирус в нашата област са 76 на 100 хиляди, а безусловно преди седмици те бяха под 10.

14-дневната смъртност от коронавирус за страната също е тръгнала нагоре демонстрират графиките, оповестени от НЦЗПБ. В момента смъртността на 100 хиляди е 0.8, като предходната седмица е била с 2 десети по-ниска.

Ако заболеваемостта продължи да се демонстрира следва и други области да трансформират цвета си на картата, което значи, че в действие ще влязат написаните в проекта от Министерство на здравеопазването ограничения.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР