Чувствителнатата информация, проучена от екипа, показва, че секретен клон на

...
Чувствителнатата информация, проучена от екипа, показва, че секретен клон на
Коментари Харесай

Разследване: Руската ФСБ е подготвяла две марионетни правителства за Украйна

Чувствителнатата информация, проучена от екипа, демонстрира, че конфиденциален клон на съветската работа за сигурност е бил надълбоко забъркан в проваления боен проект на Кремъл, който е предвиждал държавното управление на Украйна бързо да падне, а Москва да разположи свои оперативни чиновници за определяне на марионетен режим.

Според източници от западното разузнаване, ФСБ или не е съумяла да планува каква гневна опозиция ще окаже Украйна, или го е схванала, само че е скрила тази неуместна информация от съветския президент Владимир Путин.

Двамата съществени избраници на спецслужбите са били избягалият през 2014 година в Русия някогашен президент Виктор Янукович и обвиненият в държавна измяна народен представител Виктор Медведчук, който се явява и кръстник на президента на Русия, означават създателите на публикацията.

Янукович е ръководел група, която се е събрала в Беларус в първите дни на март. Нейната задача е била да поеме властта в Киев. Сътрудниците му са го очаквали в Южна Украйна, която бе окупирана още при започване на войната от съветските сили. Украински медии напомнят, че Янукович написа отворено писмо до Володимир Зеленски, в което го прикани да приключи войната, да се съобщи и да подпише мир с Москва. По-късно пък, през юли, той изиска от Киев да даде опция на украинците сами да решат дали желаят да продължат да водят война като назова ръководещите в Киев „ неопитни и рисковани “ хора.

Офицерите от ФСБ са били дотолкоз уверени, че ще овладеят лостовете на властта в Киев, че даже са прекарали последните дни преди войната в споразумяване на жилища в украинската столица.

Комуникациите, прихванати от украинското разузнаване, демонстрират, че чиновници на ФСБ са се интересували от опциите да наемат жилища и други места, които биха могли да употребяват като безвредни къщи, резиденции или оперативни бази. Дни преди съветските сили да навлязат в Украйна, на информаторите от ФСБ е било казано да изоставен Киев, само че да оставят ключовете от жилищата си за идващите съветски сътрудници.

Освен това чиновниците на ФСБ в Украйна са набъбнали доста от към 30 души през 2019 година до 160 в навечерието на нашествието в Украйна, настояват източници. В цяла Украйна е имало мрежа от спящи сътрудници вътре в страната.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР