Чувствата след седмицата от Волейболната лига на нациите в София

...
Чувствата след седмицата от Волейболната лига на нациите в София
Коментари Харесай

Николай Желязков: Има какво да научим от тези мачове

" Чувствата след седмицата от Волейболната лига на нациите в София са смесени, тъй като не успяхме да създадем повече от една победа. Много я искахме тази втора победа, само че за жалост постигнахме единствено една. Продължаваме да се готвим, да търсим и втората победа, че и повече в Полша ", разгласи селекционерът на националния тим на България по волейбол за мъже Николай Желязков след края на шампионата от Волейболната лига на нациите в София.

" Лъвовете " изгубиха от Бразилия с 0:3 в последния си мач на родна земя, след което Желязков разяснява представянето на отбора пред формалния уебсайт на БФВ. " Що се отнася до шампионата в София, другото, което ще запомним, е поддръжката на публиката. Аз персонално, а и доста от момчетата не бяха излизали пред родна аудитория и при такава гореща поддръжка. Това не е поддръжка единствено за една среща, единствено за една седмица, това е поддръжка, която остава. Това е поддръжка за работата на момчетата, която те правят в всекидневието, във всеки ден, през който те вършат жертви, в който упражняват доста, в който ги боли, а упражняват. Тази поддръжка ще им дава сили. Затова благодаря! Прекрасните български почитатели дадоха сила и убеденост за бъдещето. Дадоха мощ на момчетата. Преживяването в София беше ужасно. През годините аз съм бил треньор на разнообразни гарнитури, играли сме повече на открито и не сме имали поддръжка. Чувството е неповторимо и желая да благодаря. Наистина, в действителност благодаря от името на всички. Подкрепата е страхотна. Повтарям - това е поддръжка за тях и за това, което следва “, сподели Николай Желязков.

„ Отборът на Бразилия игра доста мощно и би трябвало да ги поздравим. Наистина демонстрираха доста огромна класа. С изключителни реализатори във всеки един от детайлите на играта. Що се отнася до нас, считам, че на моменти играхме доста добре. Но на моменти допускахме и леки обстановки, които в действителност направиха разликата в геймовете, в тяхната среда, където в действителност успокоихме играта на бразилците. Направиха разлика, след което започнаха да сервират доста мощно. Мисля, че това е, което през днешния ден Бразилия съумя. Високи топки, видяхте Леал, Лукарели с каква височина атакуваха. Има какво да научим от тези мачове “, добави той.

Заради здравословни проблеми присъединяване в мача не взеха Светослав Гоцев и Георги Сеганов, настрана Алекс Грозданов получи травма на шампионата в Канада, а Александър Николов беше заменен поради болки в рамото във значим миг от борбата с бразилците. „ Излязохме и с малко по-различен състав, от който нормално играем и хората, които влязоха се показаха добре, което е нещо положително. Що се отнася до грешките считам, че имаме още запаси в константното осъществяване на начален удар. На това равнище би трябвало да умееш да изпълняваш доста мощен начален удар, без да го грешиш или с най-малък брак. Днес тимът на Бразилия съумя с огромен напън на начален удар да ни затрудни на посрещане. Трябва да работим за такова равнище на посрещане, с цел да можем да организираме офанзива с подобен напън на начален удар. Това е нещо, което ще бъде значимо на един идващ стадий, с цел да можем да побеждаваме тези тимове и да играем като еднакъв с еднакъв с тях. Полша игра по същия метод. Топ тимовете извършват доста мощен начален удар и ние би трябвало да се научим да играем против тях “, сподели още селекционерът на България.

Специалистът даде оценка на целия шампионат в София, в който записахме първата си победа след 3:0 над Иран, само че насочи взор и към финалната седмица в Гданск. „ Можеше да реализираме и втора победа, само че за жалост не успяхме. Смятам, че би трябвало отдадем заслуженото и на Австралия. Ние имахме няколко обстановки, с цел да създадем две победи, само че нещата не се получиха. Смятам, че би трябвало да сме положителни. Да останем такива. Предстои ни последния шампионат, да се възстановим преди този момент. Натрупа се много отмалялост в тима, което е напълно обикновено и да се подготвим по най-хубавия метод за шампионата в Полша. Смятам, че имаме сили там да създадем още победи. Тръгваме с тази настройка и безусловно съм уверен, че можем да създадем победи и то освен една там. Най-важното сега е момчетата да починат, имаме два почивни дни, след което започваме да мислим за шампионата в Полша. Отбор не се прави за ден. Ние действително упражняваме от два месеца. Отбори се вършат с години. И аз считам, че за тези два месеца няма от какво да се срамим. Трябва да продължим да работим, да проучваме нашата игра, да търсим къде можем да бъдем по-ефективни, по-добри и да търсим развиване във всеки един детайл от играта. Целият щаб работи върху това, освен аз. Търсим решения от всяко едно естество и аз съм уверен, че нещата ще се развият “, приключи Желязков. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР