Чувстваме се като на първия учебен ден, много сме развълнувани.

...
Чувстваме се като на първия учебен ден, много сме развълнувани.
Коментари Харесай

Алибегов: Не е хубаво да се работи на 50% капацитет, но е добър старт

Чувстваме се като на първия образователен ден, доста сме разчувствани. Това съобщи пред ръководителят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов във връзка днешното  отваряне на заведения за хранене и кафенета.

Според заповедта на здравния министър заведенията ще могат да работят при 50% потенциал, до 6 индивида на маса и с лимитирано работно време до 23:00 часа.

„ Това е ново начало. Взели сме всички ограничения. Нашите заведения и преди си бяха безвредни, като в този момент сме създали всичко, което е по заповедта на министъра и се надяваме хората да са удовлетворени “, разяснява той.

По думите му не е задоволително да се работи на 50%, защото бизнесът не е конструиран за този потенциал. „ Като за начало всичко е по-добре, в сравнение с да стоим затворени. Предполагам тези ограничавания ще останат по-дълго, в сравнение с вечерния час, който сега е до 23:00 ч. Надявам се той да падне, когато се стигне до отварянето на нощните клубове от 1 април. Надяваме се с времето това ограничаване да се подвига на 60%, 70% и тн. Лютото може да се работи на по-голям потенциал Не е хубаво да се работи на 50%, само че е добър старт. Това е първа крачка в посока избавление на нашия бизнес. “, сподели той.

„ За тази една година заведенията за хранене сме работили 6 месеца, а нощните клубове – 3. За толкоз малко месеци работа, каквато и помощ да има бизнесът не е конструиран да стои по този начин. ", съобщи Алибегов.

Той съобщи, че вечерният час до 23:00 часа не би трябвало да е проблем на този стадий, защото се чака да има интервал на акомодация на клиантелата от месец или месец и половина.

По думите му не може да се пресметна обща сума за загуби, защото всички заведения си имат обособени доходи и разноски.

„ Загубата на чиновници е по-тежка от финансовата, защото доста хора се ориентираха в други браншове. Нека да изчакаме и нощните заведения да отворят април и тогава в края на месеца може да се направи рекапитулация и да се знае какъв брой заведения в нашия отрасъл са банкрутирали и какъв брой работна ръка няма да доближи “, сподели Алибегов.

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР