Чувствам се удовлетворен, защото работата ми досега в БЛС е

...
Чувствам се удовлетворен, защото работата ми досега в БЛС е
Коментари Харесай

Новият председател на БЛС: Първата ми задача са преговорите с НЗОК по НРД

Чувствам се задоволен, тъй като работата ми до момента в БЛС е оценена от лекарското съсловие. В същото време си давам ясна сметка каква отговорност поемам. Това сподели пред Zdrave.net новият ръководител на УС на БЛС доктор Николай Брънзалов.

„ Първото нещо, което ще направя като новоизбран ръководител, е да изпратя писмо на НЗОК за пускане на договарянията по НРД и да поканя на консултативни срещи Висшия медицински съвет и Бордовете по специалности. Смятам, че съм оптимално квалифициран да вляза в преговорния развой неотложно “, сподели той в отговор на въпрос каква ще е първата му задача на новия пост.

Д-р Брънзалов добави, че през последните 6 години е взел участие най-редовно в преговорния развой на всички равнища на договаряне – както за промени в текстовата част на НРД, по този начин и по финансовата част – цените и размерите на медицинските действия.  

Председателят на БЛС сподели, че при добра политическа воля ще стартира работа и за смяна в Закона за съсловните организации в частта Етичен кодекс, с цел да може Етичните комисии да станат ефикасни. „ Например един проблем от една гилдия да може да бъде обсъждан и от друга. Освен това би трябвало да се сътвори опция решенията на Регионалните комисии да могат да бъдат обжалвани пред Централната комисия по професионална нравственос “, посочи доктор Николай Брънзалов.

Снощи 77-мият Събор на БЛС завърши с избор на състав на Висшия медицински съвет, в който влизат доктор Георги Цигаровски, доктор Иван Маджаров, доцент Йорданка Узунова и доктор Красимира Ковачка.

Новите членове на Централната комисия по професионална нравственос са доктор Анелия Коларова, доктор Живко Ганев, доцент Мариела Камбурова, доцент Цветослав Георгиев, доктор Юрий Жечев, доктор Даниела Каршакова, доктор Пенка Стойнова, доктор Калина Ишкиева, доцент Желязко Арабаджиев и доктор Радка Горанова; а новите членове на Контролната комисия са доктор Бисер Николов, Георги Желязков, доктор Георги Попниколов, доктор Михаил Христов,  доктор Тинка Троева и доктор Борис Цанков.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР