Чувствам се страхотно, всичко върви по план. Това заяви родният

...
Чувствам се страхотно, всичко върви по план. Това заяви родният
Коментари Харесай

Везенков: Чувствам се страхотно, всичко върви по план

Чувствам се ужасно, всичко върви по проект. Това съобщи родният баскетболист Александър Везенков, който приказва за първи път пред публицистите в Съединени американски щати по време на медийния ден в Националната баскетболна асоциация (НБА).


„ Чувствам се ужасно. Аз съм към този момент един месец тук, всичко върви по проект. Цялата организация на Сакраменто Кингс ме накара да ги усещам като моето второ семейство. Благодарен съм на организацията за приемствеността на моето семейство, които са тук, с цел да ми оказват помощ. Нямам самообладание всичко това да стартира “, стартира той.

„ Всеки в тима от първия човек се държат ужасно с мен чисто човешки. Питат ме по какъв начин съм, по какъв начин е фамилията ми. Връзката е друга, би трябвало да го усетите, с цел да ме разберете. Не може това да се опише с думи. С всеки идващ ден се подобряваме. Очаквам това да се случи и с адаптацията ми в мачовете. Все отново пристигам тук (б.ред - в САЩ) от различен континент и друга страна. Аз съм тук за моята фантазия “.

„ Всички виждат какво може Сакраменто Кингс с бързата си игра в нахлуване. Движението на топката е просто ужасно. Мисля, че предизвикването ще бъде по какъв начин ще изглеждаме в отбрана. Трябва този аспект от играта си да подобрим и в същото време да запазим стандартите си високи. НБА е ново предизвикателство за мен. Ще се нуждая от време да се приспособя към играта, имам още да изучавам за баскетбола тук, нуждая се да го усещам. Ще се усъвършенствам всеки ден и работя за това. Тук в Сакраменто всичко е ужасно, доста ми харесва “, сподели още Везенков.

„ Всеки може да види какъв си като баскетболист, само че е значимо и какъв човек си. Всички тук са звезди, само че и страхотни като хора. Всеки може да бъде суперзвезда, само че не всеки може да бъде добър човек, каквито са моите съотборници, които се интересуват от моето пригаждане и ми оказват помощ. Играта в НБА е друга, бързината също. Всеки тук има гения да вкарва във всеки един миг. Просто всичко е друго. За моята позиция в тима би трябвало да питате треньора. Аз съм подготвен на всичко и очаквам своята опция да се потвърдя и да оказа помощ на тима, когато той има потребност от мен “, разяснява българският баскетболист.

„ Това да стартира от скамейката не ме афектира. Аз съм подобен човек, че това няма да повлияе на играта ми. Аз желая тимът ми да побеждава и да оказа помощ с каквото мога, тъй като когато отборът се поздрави с триумфа, най-после всички са щастливи “, продължи българинът и добави във връзка с младия гений на Сакраменто Кийгън Мъри следното: „ Той е доста работлив като състезател и спокоен като човек. Не приказва доста, само че играта му го прави. Като го погледна, виждам себе си като по-малък, когато безшумно работех да усъвършенствам всеки един аспект от играта си “.

Везенков бе запитан и за балканската атмосфера в мачовете в Гърция, когато в залите ултрасите възпламеняват димки и палят факли, а той съобщи: „ Всичко е друго там, подобен е манталитетът и това е методът да подкрепиш тима. Беше доста занимателно, когато тренер Браун пристигна и непрекъснато снимаше почитателите на Олимпиакос, които избухваха. Културата е друга. Това от време на време въздейства доста хубаво на баскетболистите на паркета, само че от време на време в противен случай “, приключи българинът. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР