Чувствам се облекчен. Дълго ни повтаряха, че ние сме никои,

...
Чувствам се облекчен. Дълго ни повтаряха, че ние сме никои,
Коментари Харесай

Отцепникът Радулов: Тошко ни повтаряше, че сме никои, унизяваше ни

Чувствам се омекотен. Дълго ни повтаряха, че ние сме никои, че ще гласуваме, както ни се разпореди. Това е доста унизително за нас ”. Това съобщи в предаването „ Здравей, България ” Николай Радулов , който през вчерашния ден напусна Има Такъв Народ. Той е специалист по сигурността, в предишното е бил и началник на защитата на олигарха Ветко Арабаджиев и жена му Маринела.  

„ Няма по какъв начин да ме купят, няма по какъв начин да ме напазаруват, няма по какъв начин да ме притиснат. Имаме лидерска партия с водач, който не познаваме. Но от негово име ни се споделя какво да вършим. При всеки опит да разбираем, че сме народни представители и хората са ни избрали, ни се споделя, че сме нищо и Слави Трифонов ни е вкарал в Народното събрание. Хората ми споделяха, че не желаят да гласоподават за Трифонов, само че ще гласоподават за мен ”, съобщи Радулов.

„ В предишното Народно събрание Тошко Йорданов го сподели право в лицето на Ива Митева, която тогава беше ръководител на Народно събрание. Даже нещо сходно и сподели от трибуната на Народно събрание. Тя го попита дали няма да ни остави да вземаме решения, тъй като единствено от горната страна ни се спускат нещата. Той сподели: „ Вие сте нищо. Слави ще взима решенията и ще ви споделя какво да вършиме ”, продължи Радулов.

„ Присъствах, когато Радостин говореше с Христинка и не чух нищо мутренско. Той просто я увещаваше да поговорят, тъй като тя беше покровител да излезем от ПГ. Не знам какво се е случило ”, съобщи Радулов. Първоначално искащите да изоставен групата са били 10.

„ Ние напущаме, защото не одобряваме концепцията, че сме никои, след като сме в Нароното заседание. Ние няма да поддържаме никой безусловно, няма значение, от кое място ще излязат концепциите. И от ИТН да е, няма значение ", изясни Радулов. 

„ Мен никой не може да ме заплашва, никой не може да ме изнудва ", съобщи още Радулов.

„ Това, което ме възмути - опитаха да създадат заседание на всички, които работехме по сигурността в „ ИТН ". Имаше един човек, охранителя на Слави. Обади ни се по телефона, събрахме се и той сподели, че поема политическото управление, на което аз се изсмях. Идеята му беше да вкара в Министерство на вътрешните работи двама доста компрометирани чиновници на МВР с побоите над хората. Единият беше заместник-директор в Софийската дирекция по време на митингите. Хората, виновни за побоите ", изясни Радулов и удостовери, че единият е Антон Златанов. „ Другият мисля, че сега е консултант на вътрешният министър, преди този момент е бил консултант на госпожа Бъчварова ”, сподели още Радулов.  Срещата се е състояла в офиса, който се употребява от партията в НДК.

„ Отидохме на срещата с него, тъй като мислехме, че има връзка със Слави. Опита се да сътвори усещане, че приказва от негово име. Каза, че той ще поеме политическото управление на тази група. Ние се изсмяхме, тъй като сме двама професори и трима доктори на науките. Целта беше да създадем група, която да лобира за такива хора като Златанов, да влизат в министерството и да го управляват. Отказахме ”, сподели Радулов.

На въпрос кой е разговарял с него за овакантяване на партията, Радулов сподели: „ С мен приказва Светлин Стоев. Това е човек, с който се срещнах на митингите през 2020 година и, който ми предложи да се заема с идеята на „ ИТН ". 

„ Няма никаква смяна в специфичните служби, те са овладени от хора на ГЕРБ и работят против каквато и да е смяна, в това число против настоящето държавно управление ”, сподели още Радулов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР