Чуваш, че човекът диша все по-трудно, но не можеш да

...
Чуваш, че човекът диша все по-трудно, но не можеш да
Коментари Харесай

Линейките на Острова се бавят твърде много, липсват над 12 000 лекари


" Чуваш, че индивидът диша все по-трудно, само че не можеш да му окажеш помощ. Това в действителност е извънредно ", споделя английска служителка в централа за незабавна помощ. Линейките на Острова се бавят прекалено много, липсват над 12 000 лекари.

Когато в новогодишната нощ сърдечната активност на 18-годишния Джейми Рийс от Бирмингам ненадейно стопира, приятелите му се обаждат на спешна помощ. Но колата за спешна помощ се бави - нужно ѝ е съвсем двойно повече време, в сравнение с плануват предписанията на NHS в такива случаи. Няколко дни по-късно Джейми умира в болничното заведение. Майка му споделя тъгата си пред БиБиСи: " Казаха ни, че в тази нощ са дежурили 32 коли за спешна помощ - само че 17 от тях трябвало да чакат пред болничното заведение, с цел да смъкват докараните пациенти. А първите минути са най-важните. Джейми имаше незабавна потребност от дефибрилатор и О2. Ако бяха приели другите пациенти по-бързо в болничното заведение, колата за спешна помощ за Джейми щеше да може да пристигна по-рано и той щеше да получи помощ ".
Редакцията предлага
Става дума за демонски кръговрат, който натоварва и тези, които желаят да избавят живота на хората. Клер Пулан, санитарка в незабавната помощ в Северозападна Англия, чака с часове пред болничното заведение, до момента в който съобщи докарания пациент, с цел да може да тръгне към идващото повикване. " Мнозина ни чакат прекомерно дълго. Но не можем да създадем нищо, въпреки грешката да е наша. Всичко, което мога да направя, е да се извиня, когато стигна и се заема със случая. "

" Това биха могли да бъдат твоите баба и дядо "

При сърдечен инфаркт или инсулт колата за спешна помощ би трябвало да бъде при пациента до 18 минути. Но както демонстрират данните, оповестени от самата Национална здравна работа, сега избавителните екипи имат потребност от приблизително 40 минути. В Югозападна Англия даже и повече - съвсем час.

В допитване на синдиката GMB, който съставлява и ползите на екипите за незабавна помощ, 85 % от запитаните споделят, че към този момент по един път са били очевидци на закъснения, довели до отрицателни последици за пациентите. За Деми Лий О`Лиъри, която работи в централа за незабавни телефонни позвънявания, това е в действителност доста печален делник: " Ако един възрастен човек цяла нощ лежи на пода и ние сме принудени да му кажем, че ще стигнем при него чак след 12 часа и половина, си мисля - това можеха да бъдат моите баба и дядо. Чуваш, че индивидът е примрял, че диша все по-трудно. Това в действителност е извънредно ".

Защо здравите постоянно не могат да бъдат изписани

Пулан и О`Лиъри споделят наблюденията си в документален филм - самата Национална здравна каса е осигурила достъп на екипа до медицинските звена, с цел да покаже какъв брой огромно е натоварването. И в болничните коридори се чака с часове - просто няма свободни кревати.

Причините за това са отвън лечебните заведения, споделя Сара Скуби от Nuffield Trust - фондация, която проучва опазването на здравето в Обединеното кралство. " Половината или даже по-малко от половината хора, които са задоволително здрави, с цел да бъдат изписани, биха могли да бъдат изписани ", споделя тя. Но липсват както места в домовете за възрастни хора, по този начин и при общинските обществени служби.

Липсват хиляди лекари

Системата е натоварена от пандемията и от застаряващото население ・както и от най-голямата лична рецесия в историята на Националната здравна каса. До това умозаключение стигна в края на юли парламентарната здравна комисия в Камарата на общините. Само в Англия в лечебните заведения липсват 12 000 лекари и над 50 000 души в обслужващия медицински личен състав. И заради това се е стигнало рекордно запушване при плануваните интервенции и лекуванията в лечебните заведения: сега в страната чакат 6,6 милиона души.

***
Вижте и това видео от нашия списък:
Когато ги няма българите и румънците
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР