“Чуваме се с Бойко Борисов, виждаме се, когато е необходимо.

...
“Чуваме се с Бойко Борисов, виждаме се, когато е необходимо.
Коментари Харесай

Кметът за работата си с новото правителство: Няма да забивам копия, готов съм на компромиси

“Чуваме се с Бойко Борисов, виждаме се, когато е належащо. След балотажа си казахме, че би трябвало да бъдем градивна съпротива, каквато бяхме през 2013 година. Така че няма да ни е за пръв път. Когато е за положителното на България, ГЕРБ няма да спъва нищо ". Така кметът отговори на въпрос на Plovdiv24.bg виждал ли се е с ръководителя на партията след успеха на балотажа на президента Румен Радев.

“За това дали да се чака смяна в партията на локално равнище не мога да кажа нищо, аз съм единствено един редови член на ГЕРБ и не мога да ви отговоря ", сподели още кметът.

Според Димитров е значимо Пловдив да има ръководство – не би трябвало хората да се разделят по партии, защото всички живеят тук. ще ръководи града както до момента, с дипломатичност и взаимни отстъпки, като не чака държавната власт да го спъва. “С копие не се прави работа, би трябвало дипломация, аз няма да забия копия. Щом е за положителното на Пловдив, съм подготвен на всевъзможни взаимни отстъпки, егото е на назад във времето. Най-доброто би трябвало да дадем за Пловдив ", разясни пловдивският кмет.

Въпреки това той регистрира, че към този момент има закъснение на някои планове за града. Провеждането на избори през тези 6 месеца се е отразило, счита Димитров. Освен това, има краткотрайно държавно управление и темповете са забавени заради това, че не всичко може да се реши от това държавно управление.

Той означи, че нощес е водил диалози с министър Комитова до късно, по отношение на проблем, с искане на пролонгация на санкция по един план. Той е изискал тя да бъде платена след Нова година, не в този момент. “Тежка е обстановката. Ако не ни дадат, ще търсим пари да плащаме ", добави Димитров.

Той уточни още, че ще се организират и срещи с финансовия министър по отношение на повишаването на тока. Много от доставчиците на храната за детските градини се отхвърлят, защото разноските са увеличени, а това не е залегнало в договорите им. " Това също е проблем. Ще създадем всичко допустимо да осигурим храната и електричеството за детските градини и обществените домове ", даде обещание кметът.

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР