Чували сте тази музика хиляди пъти: L`Amour Toujours е едно

...
Чували сте тази музика хиляди пъти: L`Amour Toujours е едно
Коментари Харесай

Как L'Amour Toujours на Джиджи Д'Агостино беше превърната в неонацистки химн?

Чували сте тази музика хиляди пъти: " L`Amour Toujours " е едно от най-известните и запаметяващи се части на италианския DJ Джиджи Д`Агостино.

23 години след стартирането на песента обаче тя беше взета " на въоръжение " от неонацистки последователи в Германия, с цел да се трансформира в техен всекидневен химн.

Скандалът, при който група на празненство в скъпия курортен бар на остров Зюлт, не е единственият случай, в който мелодията на Д`Агостино става декор на сходни смущаващи слогани.

Същото се случва и по време на местни фестивали на разнообразни места в Германия. Според следствие на баварската новинарска стратегия BR24 - " L`Amour Toujours " e употребена и от членове на младежката организация на " Алтернатива за Германия " по време на празненство след конференция в Грединг.

След случая прокуратурата в Нюрнберг-Фюрт стартира следствие против четирима души за разпространяване на ненавист.

Видеото от остров Зюлт към този момент предизвика отвращение на национално равнище, а някои уредници на музикални събития оповестиха, че повече няма да пускат песента.

Участниците в клипа бяха разпознати, а най-малко една от тях е изгубила работата си поради скандирането на " Германия на германците ". Нейната работодателка е 28-годишна инфлуенсърка на име Милена Карл, която е от мигрантски генезис. Карл разгласи, че е уволнила момичето неотложно.

Самият Джиджи Д`Агостино е сюрпризиран от злоупотребата с музиката му.

56-годишният италианец разгласява своя позиция пред RedaktionsNetzwerk Deutschland, в която споделя, че желае хората да свързват песента му единствено с едно обръщение - и то е тъкмо противоположното на неонацистките изречения.

В отговора той написа, че даже не е схванал за случаите. За да " се грижи за психическото си здраве ", Д`Агостино не употребява постоянно обществени мрежи.

" L`Amour Toujours " споделя за едно прелестно, превъзходно и мощно възприятие, което сплотява хората - това е любовта. Силата на любовта е това, което ме стимулира. Желанието да прегърна фамилията си и да кажа " Благодаря ", желанието да пеем дружно думи за обич и да танцуваме. Любовта на моята брачна половинка. Желанието да накарам хората да се смеят или да плачат поради хубостта на взаимното възприятие ", написа в позицията му.

Той показва още, че употребява текстовете и музиката си, с цел да опише обич, която " не може да се събере в няколко момента, в един ден, месец или година ", тъй като е безконечна. На финала той заявява еднопосочно, че това е единственото обръщение на песента му.

Не е ясно дали Д`Агостино счита да заведе дело против хората, които употребяват " L`Amour Toujours " за пропагандни цели.

Но музикалните му разпространители в Германия ZYX към този момент предизвестиха, че ще го създадат. Те към този момент са подали тъжба до прокуратурата в провинция Хесен против незнайни лица за нарушение на авторски права и за втълпяване на ненавист.

Младите хора евентуално не осъзнават какъв брой сериозен проблем е това, споделя пред BR24 Руперт Грюбл от Баварската работа за гражданско обучение.

Той показва, че потреблението на различим попкултурен шлагер евентуално е част от тактика на крайната десница за омаловажаване на казуса и за нормализиране на сходни послания. Това покачва вниманието към радикални възгледи, до момента в който екстремистката идеология, върху която стъпват, може да остане незабелязана.

" Така могат да кажат: Ние единствено се шегувахме. Но по този метод, несъмнено, се внушават избрани хрумвания в обществото посредством изречените думи. Силата на думите се употребява, с цел да се счупи табуто ", споделя той.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР