Чували ли сте за това изследване, според което човек помни

...
Чували ли сте за това изследване, според което човек помни
Коментари Харесай

Ароматите на лято 2023 - за да запечатате в ума си всеки спомен завинаги

Чували ли сте за това проучване, съгласно което човек помни най-добре аромати? Макар мъчно да ги извикваме в мозъка си, както облиците, когато помиришем нещо познато, незабавно се пренасяме там, даже да става дума за филия с лютеница в детската градина или за първия ви личен парфюм от ученическите години.

Паметта за аромати е в действителност удивително свойство на мозъка и има по какъв начин да го използваме, с цел да създадем спомените си по-ярки.

 iStock/Getty Images

Когато ви следва значимо, ново събитие, изберeте специфичен мирис за него и той ще се запечата дружно с облиците, звуците, усетите и страстите от събитието. Когато по-късно още веднъж се върнете към този мирис, ще видите цялото събитие като на филм, изумително е.

И тъй като е лято, дано създадем лято 2023 незабравимо със силата на ароматите. Няма потребност да купувате всякога скъпи парфюми, задоволително е да се доверите на нещо семпло, което обаче употребяваме всеки ден - душ гелa.

От оферират ароматът на това лято да е черешов и свеж като ранното лято и вкусен като плодов сладолед.

 iStock/Getty Images

Използвайте го всякога след плаж или преди разходките вечер из града. Неусетно ароматът ще се запечата в съзнанието ви, асоцииран с цялата лекост на лятото. Когато през ноември, в някоя мрачна вечер си вземете душ, колебаейки се дали в миналото въобще е било лято, ароматът на череши ще върне усмивката на лицето ви. Но до тогава има в действителност доста време за трупане на летни мемоари с новия Dove.

Освен ароматa на череша, той ни е забавен и с друга ефектна съставна част - мляко от чиа. То хидратира богато жадуващата за влага кожа и я остава кадифена и мека, тъкмо както Dove умее.

 Dove

Какви още аромати отиват на едни хубави летни мемоари: Свежа краставица за планинските преходи, екзотична ванилия и масло от ший за излежаване под сламен чадър. Или просто обичаният мирис на чисто, който ни припомня, че има дни, в които всичко е леко и естествено и тези дни до един се случват през лятото…

За да предпазите кожата си от летните горещини и слънце, предлагаме богато да я хидратирате, да й спестите грубите ексфолианти, до момента в който трупате загар и наложително да ползвате слънцезащитен крем.

Всяка вечер взимайте хидратиращ душ, нали се разбрахме - с мирис нана Dove ,  и дано и вие, и кожата ви да имате луксозно, незабравимо лято.

Екипът на Edna.bg ви пожелава уханно лято!
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР