Чували ли сте за хака Elusive за играта Grand Theft

...
Чували ли сте за хака Elusive за играта Grand Theft
Коментари Харесай

Популярен GTA Online чийтър бе глобен с над 150 хиляди долара

Чували ли сте за хака Elusive за играта Grand Theft Auto V? Това е специфична стратегия, която разрешава на геймърите да заобикалят разпоредбите на играта, снабдявайки ги с безпределно количество пари. Изглежда основателят на програмата Джони Перез от Флорида ще би трябвало да заплаща за творението си. Той е разгласен за отговорен от районния съд в Ню Йорк за нарушаване на авторските права. Хакерът би трябвало да заплати всички подценени такси и по едно и също време с това да заплати санкция на Take-Two, като общата сума доближава 150 хиляди $ .

Издателите се свързаха с Перез предходната година и го помолиха да спре продажбите (да, потребителите трябваше да си платят Elusive) и да приключи разпространяването на софтуера. Първоначално той се е съгласил, само че последващи контакти на Take-Two с него довели до безмълвие. Компанията желала да пресметна какъв брой е изгубила от продаването на чийт механизма, като по този начин избегне завеждане на правосъдно дело.

Липсата на още един отговор обаче в последна сметка довела до съда, а когато Перез даже не се появил да се отбрани, е бил разгласен за отговорен, като съгласно заключението „Take-Two е непоправимо ощетена от незаконните дейности на господин Перез… Програмата е уязвила имиджа на Take-Two, компания, поддържаща чиста гейминг среда, като софтуерът обезкуражава потребителите да вършат бъдещи покупки…“

По тази причина издателят е награден със 150 хиляди $, които би трябвало да се платят като вреди от страна на хакера. $70 хиляди от тази сума е в действителност начислената санкция.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР