Чували ли сте за Анкгор? Това е най-старият град в

...
Чували ли сте за Анкгор? Това е най-старият град в
Коментари Харесай

Кой е най-старият град в света, колко е богат и как е проектиран

Чували ли сте за Анкгор? Това е най-старият град в света. Това е античен град в джунглата. Градът е открит от френския странник и биолог Анри Муо през 1860 година и това става напълно инцидентно – бил се е изгубил в тропическите. Именно там открива и руините от един от дълго време липсващ и доста богат античен град.

И това не е всичко. В своята книга „ Пътешествие в Кралство Сиам, Камбоджа, Лаос и други региони на Централен Индокитай “ пътешественикът написа, че е бил разтресен от „ хубостта и величието на постройките, оплетени от корени и клони от дървета.

Древният град Ангкор се простира върху почти 65 км в Северозападна Камбоджа и е бил столицата на Кхмерската империя от 800 до почти 1200 година Той е бил зарязан през 1431 година, след завладяването на кхмерското царство.

Градът е бил построен във формата на централна кула, заобиколена от четири по-малки кули и е бил отдаден на индуисткия господ Вишну, само че още по-любопитно от това е, че Ангкор е доста мистериозно място.

При проучването на града учените стигат до откритието, че той съставлява гигантска карта на звездното небе – мястото на храмовете в града с това на звездите от Съзвездието Дракон.

 Кой е най-старият град в света, какъв брой е богат и по какъв начин е планиран  Кой е най-старият град в света, какъв брой е богат и по какъв начин е планиран

Всяка огромна планета в съзвездието Драко може да подхожда на храмовете, само че защото съзвездието се движи непрекъснато, от местоположението на Ангкор Ват в този момент не можете да видите съзвездието Дракон.

По-късно, след астрономически калкулации, се доближава до обстоятелството, че преди към 12 000 години, най-ниската точка на съзвездието Дракон в небето е била тъкмо над върха на Ангкор Ват. По това време съзвездието на хоризонта е било Лъв. Ако Сфинксът в Египет е бил издигнат преди 12 000 години то, двете най-ярки звезди в Лъв подхождат на очите на Сфинкса. Ако Саншиндуй в Китай също е съществувал преди 12 000 години, той би съответствал на звездата Алфа в съзвездието Дракон. В антични времена това би трябвало да се назовава звезда на императора Юшу, а някои хора го назовават Дзивей Ююани. Счита се за Полярна звезда, тъй че трите звезди на Саншиндуй подхождат на Алфа Драко преди 12 000 години, което значи, че преди 12 000 години Сфинксът имитира съзвездието Лъв в източното небе, а египетските пирамиди имитира съзвездието Орион в южното небе. Ангкор Ват от своя страна имитира съзвездието Дракон в северното небе.


 

Вижте още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР