Чували ли сте някога за 10-стъпковата рутина за грижа за

...
Чували ли сте някога за 10-стъпковата рутина за грижа за
Коментари Харесай

Какво e есенцията и защо кожата ти се нуждае от нея

Чували ли сте в миналото за 10-стъпковата рутина за грижа за лицето, произхождаща от Корея? Тя не лишава повече от 15 минути, само че изгодите от нея са потвърдени. За да се сдобиете с красива, гладка и сияйна кожа, е доста значимо да я почистите, намалите несъвършенствата и да я отбраните – това е корейската философия на едни от най-младоликите дами на планетата. Сърцето на корейската грижа за кожата обаче, е есенцията. Тя е неотдавна позната в западната грижа за кожата, само че азиатките се кълнат в нейните свойства и изгоди. И има за какво!
Какво съставлява есенцията и за какво кожата ни е жадна за нея?
Eсенцията е доста забавен артикул, който метафорично казано е детето на тонера и серума. Какво значи това? Много постоянно тя би могла да бъде сбъркана с един от двата продукта, поради сходната си консистенция. Но всеки от тях има ясно несъмнено място. Традиционно есенцията е междинната „ станция ” сред тонерa и серумa (сравнено със сюжета на худежествено произведение – завръзката). Есенцията е артикул за грижа за кожата на водна основа, който съдържа високо наличие на дейни съставки за хидратиране, отбрана и възстановяване цялостното положение на кожата. Когато есенцията се нанесе върху чиста кожа след потребление на почистващ артикул и тоник, тя оказва помощ за възобновяване на хидратацията на кожните кафези. По-богато концентриранa на потребни субстанции, минерали, витамини и антиоксиданти спрямо тонера, само че по-малко съсредоточени от серума, есенцията има задача да овлажни и придаде равен и лъчезарен загар.

В състава ѝ няма да намерите силикони или алкохол, който да стегне и изсуши кожата. Есенцията нежно хидратира, не запушва порите и неслучайно е считана за най-силната стъпка в бюти рутината. Тя съдържа по-висока доза дейни съставки, които да обхванат още по-дълбоко в клетките и по този начин действието на останалите артикули да бъде по-ефикасно. Относно това какъв брой значимо е смисъла ѝ, отговорът е “Изключително доста ” и няма две отзиви по въпроса!

Добре, само че какво толкоз прави с кожата, че всички да са влюбени в нея? Есенциите имат голям брой удобни дейности върху кожата според от съставките, само че общото сред всички тях е задържането на влагата там, където ѝ е мястото. В кожата! Есенцията основава защитна преграда върху кожата, която резервира хидратацията, предоставена от тонера, като в това време подкрепя по-дълбокото нахлуване и действието на серума. Благодарение на по-високата централизация на потребни съставки, усъвършенства еластичността на кожата, отстранява подпухналостта, усъвършенства и изравнява тена и текстурата на кожата, озарява и възвръща цялостния ѝ тип.
Как би трябвало да включа есенцията в рутината си?
Първа стъпка е вярното двойно разчистване на кожата, поучават корейките. Едва по-късно идва и нанасянето на есенция. Ако употребявате тоник, нанесете го сред почистващия артикул и есенцията. След това продължете с останалите стъпки от грижата както нормално – от най-леката към най-тежката. Есенцията глези и успокоява жадните кафези, като доставя нужната хидратация. Нанася се или непосредствено върху кожата, или с леки потупващи придвижвания и попива мигновенo.

Както към този момент споменахме, задачата на една есенция е да хидратира кожата, като типичните есенции имат текстури, съвсем като вода. е малко по-различен артикул, той има текстура някъде сред тази на есенция и серум, заради високото наличие на млечна киселина и прибавен хидратиращ комплекс. Основното преимущество на продукта е комбинацията от пилинг деяние (благодарение на 5% млечна киселина и гальовен пилинг трипептид) и хидратация на кожата. Млечната киселина е нежна алфа хидрокси киселина (АНА), която ексфолира, изсветлява тъмните петна и понижава фините линии и бръчки. Важен миг в потреблението на пилинг серума е наложителната слънцезащита всеки ден. Формулата на продукта съдържа и швейцарска ледникова вода – естествено чиста и богата на микроелементи. Тя е международно приета със своите лечебни и енергизиращи свойства.

 e част от извънредната серия на швейцарската марка Skincode, насочена към първокласната грижа за кожата срещу стареене. Тя е предопределена да отговори на характерните потребности на зрялата кожа. Продуктът е oбогатен с енергизиращ кожата антиоксидант и неповторимия ACR комплекс, за регенериране на клетките и обезпечаване на по-млада и по-здравa кожа.

Дерматологично тестван, 100% веган и без съставки от скотски генезис,  се отличава с формула без парабени, мирис и алергени за здрава и сияйна кожа.

Впечатляващите дейни и подхранващи съставни елементи на  създават съвършената база за нанасяне на останалите козметични артикули от ежедневната процедура.



Както е известно, швейцарците се славят по света със своя перфекционизъм и точност във всяко едно нещо. Затова, в случай че търсите качествена козметика и висок клас артикули, които са без консерванти и нездравословни съставки, само че с забележим резултат, безусловно им обърнете внимание! Марката може да намерите в аптеки SOpharmacy и онлайн на  

 

 

 

*За съвършен резултат е задоволително да нанесете продукта сутрин и вечер върху почистена кожа на лицето и шията, преди ежедневния серум или крем.
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР