Чували ли сте нутриционистите да ни казват Дъвчи смутито“? Звучи

...
Чували ли сте нутриционистите да ни казват Дъвчи смутито“? Звучи
Коментари Харесай

Вижте кои са най-добрите вкусни източници на добрата хидратация

Чували ли сте нутриционистите да ни споделят „ Дъвчи смутито “? Звучи на пръв взор неуместно да дъвчем нещо течно, само че логиката зад това е да се насладим на храната и да вземем оптимално всички нейни потребни витамини и минерали, съобщи Profit.bg.

Нещо сходно се случва и с храните с високо наличие на вода. Техните привилегии са безчет - те ни оказват помощ да сме сити, потискат глада  и най-важното - оказват помощ да бъде хидратирани, изключително значимо за топлите месеци.

Защото зад това да бъдем енергични, съсредоточени и витални, водата има изключително огромно значение.

Прието е, че дневно би трябвало да пием най-малко по осем чаши вода. Ако по една или друга причина не можете да поемете толкоз, може да набавите нужните количества вода с плодове и зеленчуци.

Вижте кои са най-хубавите вкусни източници на положителната хидратация.

Краставици

С 99% вода, огромно количество витамини С и А, това е зеленчукът на сезона. Освен това една краставица има единствено 47 калории и оказва помощ за изхвърляне на токсините от тялото, усъвършенства типа на кожата и укрепва имунитета.

Домати

Не по-малко хидратиращи са и доматите - те съдържат 95% вода и са богати на ликопен, който оказва помощ за положителната работа на сърцето и за предварителна защита против рака. Затова умерено ги хапвайте през лятото, без скрупули.

Диня

Тя се състои от 92% вода, което я прави съвършения плод за лятото. Две купички с любеница са превъзходен източник на калий - електролит от значително значение за хидратацията, който оказва помощ за попречване на мускулни конвулсии.

Ягоди

Червените плодчета имат 90% водно наличие. Освен това са богати на витамин С, който оказва помощ за хубавичко имунна система. В купичка ягоди има единствено 47 калории и 3 гр фибри, което ги прави съвършената междинна закуска, с цел да сте сити. Заменете парче сладкиш с тях.

Салата айсберг

Айсбергът има над 90% наличие на вода, единствено 10 калории и 1 грам фибри. Идеалната основа за голяма салата, от която може да ядете без ограничаване.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР