Чували ли сте медицинския термин „анус претер“? Това е една

...
Чували ли сте медицинския термин „анус претер“? Това е една
Коментари Харесай

Служебното правителство – анус претер“ на политическата ни система

Чували ли сте медицинския термин „ анус претер “? Това е една прелестна процедура, нормално при заболели от рак, когато дебелото черво се извежда краткотрайно през коремната стена. И започваш да акаш в торбичка през корема. Освен до забележимите неудобства за тялото, интервенцията води до тежки душевен проблеми – болните се усещат изроди, отхвърлени, неразбрани, разделят се със фамилиите си, стопират да вървят на работа, късат всевъзможни обществени контакти. Абе, доста кофти обстановка, не е като да караш някакво грипче или маймунска шарка даже.

Та тази отвратителна и унизителна обстановка нормално се ползва за интервал от 8 до 10 седмици, до момента в който хирургически конструират на болния дебело черво и анус. Ама някой път това е невероятно и се постанова да си носиш торбата с лайната за непрекъснато. За колкото време ти е останало, де.

Е, в случай че съставянето на служебно държавно управление стартира много да ви наподобява на слагането на неестествен ректум на тежко разядената ни от рак политическа система, надали грешите. Тази оскърбително-комична процедура може да е имала някакъв смисъл при започване на 90-те, когато Българска социалистическа партия и Съюз на демократичните сили се опасяваха един от различен да не им фалшифицират протоколите, да не им изхвърлят бюлетините, да не им набият купените роми. Днес обаче, вместо да вдъхва успокоение и непоклатимост с надпартийната политика и експертен темперамент, краткотрайният кабинет носи единствено стеснение, тежест и воня. Като пластмасова торбичка с лайна.

Тази седмица Румен Радев и мозъчният му концерн от дърти зелени чорапи и ченгета от кариерата отново извади тефтерчето с номера като зажаднял за секс остарял ерген и стартира да подрежда имена за министерски кресла. Повечето са добре познати, били са или към този момент на тези постове, или най-малко заместници, началници на някоя организация, шефове на неизвестен въшлив и плесенясал соц-институт, шефове на затънало в задължения държавно дружество. Едни и същи остарели и недоклатени моми, които единствено чакат да им се щракне с пръстче, с цел да вземат участие във фарса „ служебно държавно управление “.

Този кабинет няма нито социална правомерност, нито каквито и да било институционално-политически и времеви благоприятни условия да организира и регистрира управнически политики. Пристигането и заминаването му са просто един тип малоумен езически обред. Като ти мине черна котка път, плюеш три пъти през рамо. Като разсипеш солницата, ставаш и се завърташ към оста си. Като се насрочат избори, се назначава служебно държавно управление.

В изискванията на към този момент открита парламентарна народна власт сходно вървене по тъгите може да се съпостави само с слагането на външен анус. От последните половин дузина сходни кабинети сме запомнили единствено няколко детски, самоиронични стихчета на проф. Огнян Герджиков. И ефектните тъмни очила на другия професор – Георги Близнашки, като на порноактьор-ветеран от 70-те години на предишния век.

Управленски стратегии, кадрови промени във висшите етажи на администрацията, решение на съществени стопански и енергийни въпроси? Такива неща не очаквайте. Ще би трябвало да изтърпим няколко месеца следващия презрян и непотребен заместител, отживялост от предишния век. Затова, в случай че някой ден се стигне до устойчиво болшинство в Народното събрание и промени в конституцията, първата му работа би трябвало да е да се отстрани служебното държавно управление.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР