Чували ли сте израза: Когато сочиш някого с пръст, три

...
Чували ли сте израза: Когато сочиш някого с пръст, три
Коментари Харесай

Глупавите мениджърски грешки, които карат най-добрите служители да напускат

Чували ли сте израза: „ Когато сочиш някого с пръст, три пръста сочат към теб ”?

Това важи в особена мощ, когато става въпрос за работата на мениджърите във всяка компания. Когато екипният дух е невисок, хората ви заобикалят по коридорите, а най-хубавите ви чиновници напущат работа, може би е време да приемете, че казусът е във вас.

Ако имате привилегията да носите купата „ управител “, би трябвало да си поставите за приоритет да се за запознаете с най-честите аргументи, които карат чиновниците ви да се потърсят друго работно място.

Ето и четири от тях:

1. Мениджърите тормозят чиновниците си

Емоционалният резултат, рискови фактори и последствията от издевателството на работното място могат да бъдат големи и да костват скъпо на бизнеса.

Според изследване на Института за принуждение на работното място (Workplace Bullying Institute) в Съединени американски щати, близо една пета от всички американски служащи оповестяват, че са ставали жертва на тормоз на работното място. Знаете ли коя е най-тревожната част от тази статистика? В 61% от случаите тормозът идва от техните шефове.

Как може да преценим дали работим за сходен управител? Тук не става въпрос за строгия началник, който насочва сурова и откровена градивна рецензия, целяща да усъвършенства вашето показване, а за този, който ви залива с нападателни обвинявания и нападки, чиято цел не е да дадат съответна оценка на вашата работа, а да ви изплашат и унижат като човешко същество(в доста случаи пред очите на вашите колеги).

Беърд Брайтман, поведенчески академик и съветник, твърди, че „ агресивността(както вербална, по този начин и визическа) подкопава възприятието за сигурност в офиса и кара хората да пренасочват запаси, отделени за продуктивната работа, към отбранителни дейности. “

2. Мениджърите не насърчават своите чиновници

Прочуване, извършено от Zenger / Folkman, в което вземат присъединяване близо 8 000 мениджъра, разкрива, че съвсем 40% от мениджърите в никакъв случай не хвалят своите чиновници за добре свършената работа. Това е сериозен проблем, тъй като същото изследване открива, че готовността на мениджърите да дават положителна противоположна връзка е един от водещите фактори, които определят  дали чиновниците им ще ги възприемат като ефикасни и откровени комуникатори.

Освен това, има доста други проучвания, които демонстрират, че позитивното отношение на шефовете усъвършенства доста продуктивността на техните чиновници и крайните резултати за компанията.  Според изследване на психолога доктор Маршал Лосада, високоефективните екипи получават съвсем шест пъти повече положителни мнения и похвали от най-непродуктивните тимове.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР