Чутовен купон са спретнали Братя Галеви в САЩ, където от

...
Чутовен купон са спретнали Братя Галеви в САЩ, където от
Коментари Харесай

В. Ретро: Братя Галеви станаха американци - правят чутовен купон за родата

Чутовен ваучър са спретнали Братя Галеви в Съединени американски щати, където от няколко месеца се укриват от закона у нас, научи „ Ретро ” от близки до мафиотите в Дупница. Пламен и Ангел, които нямат родствена връзка, само че се смятат за повече от братя поради общия си бизнес за милиони, тази година имат доста мотиви за празнуване, написа в. " Ретро ".

Галеви били повече от удовлетворени, че за следващ път са съумели да се измъкнат от родните управляващи, както и да изоставен Дубай и да се открият с нови самоличности като топбаровци в Америка.

Двамата стартират нов живот, откакто през 2012 година избягаха от България, с цел да не влязат в пандиза. Галеви честват и неотдавна сваленото у нас следствие против тях за образуване на незаконна група и имитация на документи.

Оказва се, че делото е безславно завършило още през лятото и по този начин няма никакви доказателства, че са изпрали едни над 35 млн. лева По тази причина спецсъдът също е прекратил делото против тях, което дефинитивно оневинява някогашните кандидат-депутати и феодали на Дупница.

„ Веднага щом научиха новината, поканиха всичките си близки в Америка. Къде се укриват там, не е ясно, всички пазят тайната им. Говореше се, че са станали предпазени очевидци на американската работа за опиатите ДЕА и по този начин са получили нови самоличности и прикритие в Съединени американски щати. Не знаем дали ще се върнат, за тях е рисково да са тук, а и заместниците им се оправят сносно с въртенето на бизнеса и печеленето на още пачки. Независимо, че физически не са в Дупница, целият град продължава да се опасява от тях ", описват в града.

Новината за прекратеното дело е огромен мотив за празнуване. Разбрахме, че купонът е огромен и има за какво. След толкоз години са съумели да се измъкнат. И ето, никой не го знае това, само че те излязоха чисти. Такава ни е правосъдната система “, разясняват чудесно осведомени с Галевите каузи пред „ Ретро ”.

Припомняме, че през 2012 година на Пламен и Ангел бяха повдигнати обвинявания за пране на 35,5 млн. лева Двамата отнесоха присъди за рекет и трябваше да лежат в пандиза по 5 години всеки, защото се откриха доказателства, че са изнудвали предприемача Пламен Миланов, с цел да им трансферира половината от таксиметровата си компания.

В началото на предходната година същият предприемач и жена му Теодора Димитрова бяха открити мъртви в апартамент, а следствието откри тогава, че са умряли в резултат на задушаване с газ.

Окръжният съд в Кюстендил пък направи подарък на Галеви, като ги призна за почтени, Апелативният в София им даде по 7 години затвор, Върховен касационен съд пък реши да им понижи присъдите, като има даде едвам по 2 години. Така, до момента в който чакат решението на Темида, Галеви напуснаха страната и от този момент се укриват.

Прокуратурата пък реши да им повдигне обвиняване за пране на пари, рекет и присъединяване в проведена незаконна група. Целта тогава беше да ги закове, като имало доказателства против тях за преводи на пари по сметки на осем компании, теглени от разнообразни хора и разплащания с офшорки на Сейшелите.

Освен тях прокуратурата погва и Христина Ангелова, като стартира инспекция за пране на пари, през 2008 година Цялата държавна машина се задейства, като служители на реда, прокурори, следователи, митничари, данъчни и сътрудници на ДАНС нахлуха в автокъщи и офиси на Братя Галеви в Дупница, Перник и София.

Пламен Галев и Ангел Христов получиха призовки за разпит от полицията в Кюстендил. Галеви бяха оповестени за търсене, а ден по-късно в безгрижно облекло и напълно умерено те се явиха сами в следствието. Акцията тогава не стига до доказателства за пране на пари против Галеви.

Така през 2012-а се стига до следствие на спецпрокуратурата и двамата „ братя “ чакат присъда за рекет. Докато чакат обаче тромавия ни съд, двамата хващат пътя надалеч от родината дружно с Христина Ангелова, която е освен техен счетоводител, само че и прокурист на офшорките им. Друга тяхна компания пък се оказва благосъстоятелност на обществено слабия Методи Ковачев, който правел съмнителни преводи.

Така след няколко години следствие и събиране на доказателства двамата Братя Галеви излизат чисти, а техните юристи желаят дефинитивно да се приключи делото.

Христина също излиза чиста, като излиза наяве, че тя и Галеви са имали само гражданско-правни връзки. Все отново остават подозренията за пране на пари. По това обвиняване делото също е прекъснато и по него към този момент не се работи, само че поради липса на доказателства.

Пламен и Ангел имат и още един мотив за празнуване. Вече осем години се влачи и делото за лишаване на имущество, което не може да завърши на първа инстанция.

Експертите декларирали, че работата им е обвързвана с големи размери от документи, които би трябвало да изследват. Проверката за приходите и разноските на Галеви е за 25 година обратно. Очаква се експертно умозаключение на движимостите лица. Искът на Комисията за лишаване на нелегално добито имущество против Галеви е за 5 млн. лева Дори и той да мине обаче, страната няма по какъв начин да си ги прибере.

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР