Чумата по животните е доказана при нас и същите проби

...
Чумата по животните е доказана при нас и същите проби
Коментари Харесай

БАБХ: Не сме информирали достатъчно добре за ситуацията в Странджанско

Чумата по животните е потвърдена при нас и същите проби са изпратени във Франция и те са удостоверили нашия резултат. Това сподели изпълнителният шеф на Българската организация по сигурност на храните инж. Дамян Илиев по време на ексклузивен брифинг по отношение на чумата по дребно преживните животни, съобщи Агенция " Фокус “.

Д-р Дамянов посочи, че пробите, взети у нас, доказващи чума по животните, са изпратени във Франция, където е бил потвърден същия резултат. По думите му по принцип това е задоволително, само че са изпратени още 400 проби.

" Вземането на проби ще продължи. Изследването на подобен огромен брой проби не може да стане в този момент и незабавно и е допустимо във времето да се потвърждават нови огнища. Мерките, които се взимат в Странджанско са ограничаващи във връзка с придвижване на животни. По отношение на продукция и в зоните, които има огнища, там се подхващат ограничения за евтаназия на стадата, в които има открито огнище “, сподели ижн. Илиев. 

Недостатък е това, че не сме уведомили задоволително добре за обстановката в Странджанско. Това сподели изпълнителният шеф на Българската организация по сигурност на храните инж. Дамян Илиев по време на ексклузивен брифинг по отношение на чумата по дребно преживните животни.

" Надявам се, срещата ви с нас да внесе повече изясненост за обстановката в България, ограниченията, които сме подхванали и реакциите на доста хора. " Ясно е, че не сме ви уведомили задоволително добре. Изглежда, че това си ни е минус “, сподели инж. Илиев. По думите му БАБХ непрестанно си мислят за това, какво би трябвало да вършат и изпускат нещата в медиите.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР