Чума по животните в Ямболско и Странджа е имало. За

...
Чума по животните в Ямболско и Странджа е имало. За
Коментари Харесай

Земеделското министерство отговори на нападките на Нинова

Чума по животните в Ямболско и Странджа е имало. За това са сигурни от Министерството на земеделието и от Агенцията по храните . От ведомството са безапелационни, че всички дейности на ветеринарните управляващи са верни.
 
Какво демонстрират повторните проби и ще има ли оставки в министерството?

 
На изключителна конференция на министъра на земеделието и храните Румен Порожанов и на неговия сътрудник и началник на Агенцията по храните доктор Дамян Илиев стана ясно, че властта е сигурна - чума по дребните преживни животни в Ямболско и Странджа е имало и дейностите по умъртвяване на близо над 4000 животни са били верни и навременни.
 
Малко по-рано през днешния ден стана ясно, че д опълнителните проби , които са взети от 10-километровата зона за сигурност на болестта, отвън 3-километровата зона, в която към този момент е открито болестта, е посочила, че няма спомагателна болест и пробите са негативни.

 
Преди това от Българска социалистическа партия, пък, обявиха, че желаят оставки по отношение на негативните проби и подозрението дали изобщо в България чума е имало и належащо ли е било избиването на толкоз животни.-->
 
Междувременно доктор Дамян Илиев изясни, че има подозрение, че източникът на болестта е допустимо да е бил музикален фестивал в Болярово. Събитието се е провело на 2 юни в село Болярово. Там са участвали над 1000 български и турски жители по отношение на празника Рамазан байрам, при който не малко хора от Турция са се върнали в Болярово. Съмненията са, че болестта е пренесена по този метод - от Турция в България.

 
До този миг няма умряло животно в региона от чума по дребните преживни животни.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР