Чуковете надвиха Фиорентина с гол в 90-та минутаУест Хем е

...
Чуковете надвиха Фиорентина с гол в 90-та минутаУест Хем е
Коментари Харесай

Уест Хем спечели Лигата на конференциите


" Чуковете " надделяха Фиорентина с гол в 90-та минута

Уест Хем е вторият притежател на трофея Лига на конференциите откакто лондончани победиха с 2:1 Фиорентина във финалния мач в Прага. Победният гол падна в 90-та минута, дело на Боуен и прати британските почитатели по трибуните в възторг.

Още в 1-вата минута „ чуковете “ насочиха първия прецизен удар в мача. Михаил Антонио си освободи пространство на границата на наказателното поле и шутира – право в ръцете на Пиетро Терачано.

Четири минути по-късно Николас Гонсалес нахлу в наказателното поле, където беше съборен. Главният арбитър Карлос дел Серо Гранде беше безапелационен, че няма учредения за дузпа. Докато Гонсалес беше на тревата, към него полетяха пластмасови чаши от трибуните. За благополучие, футболистът на италианския отбор не пострада.

Половин час след началото почитателите на „ чуковете “ още веднъж заплашиха здравето на футболист на Фиорентина. Кристиано Бираги се запъти към ъгловото знаменце, с цел да извършва ъглов удар. Капитанът на Фиорентина беше замерян с пластмасови чаши. Една от тях го уцели в главата, от която шурна кръв. Той отговори с иронични овации, а медицинският щаб трябваше да го превърже. За няколко минути играта беше спряна, до момента в който пристрастеностите бъдат овладени.

Дълбоко в добавеното време топката навести мрежата на Уест Хем.

Николас Гонсалес центрира отдясно. Кристиан Куаме скочи високо и стреля с глава. Топката се отби от десния непряк дирек. Последва добавка на Лука Йович, който преодоля Ареола. Попадението обаче не беше зачетено поради засада. ВАР удостовери, че сърбинът беше зад последния в отбраната на противника.

Час игра след началото Уест Хем получи правото да извърши дузпа. При подаване в наказателното поле топката се приплъзна по ръката на Бираги. Лондончани скочиха в претенциите си за дузпа, само че Карлос дел Серо Гранде подмина обстановката. Впоследствие реферът беше привикан от ВАР. Той преразгледа случилото се и уточни бялата точка. Саид Бенрама се нагърби с осъществяването на наказателния удар. То
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР