Чуждите инвеститори вече не търсят само ниски заплати в БългарияЩекотливата

...
Чуждите инвеститори вече не търсят само ниски заплати в БългарияЩекотливата
Коментари Харесай

Вечерни новини: Какво тегли инвеститорите в България; Фурор в енергетиката

Чуждите вложители към този момент не търсят единствено ниски заплати в България
Щекотливата за българското общество тематика, а точно - цените на горивата, какви обезщетения готви служебното държавно управление за бизнеса и семействата, по какъв начин България да притегли нови вложители, които търсят своето ново място и какво се случва с военнопромишления комплекс на България обсъдихме със служебния министър на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов.
Фурор в енергетиката: Българска компания измежду 15-те най-големи в ЦИЕ
Все повече български играчи попадат в годишната ранглиста на световния кредитен осигурител Coface за 500-те най-големи компании в цяла Централна и Източна Европа. В тазгодишната ранглиста локалните компании са 25, общият им оборот е 32 милиарда евро, а чистата облага – близо 3 милиарда евро. 
Европейски Съюз реализира единодушие за фрапантно орязване на въглеродните излъчвания
В Европейски Съюз се договориха за закон, който дефинира национални цели за понижаване на общите въглеродни излъчвания до края на десетилетието във всички браншове, в това число селско стопанство, здания и превоз. Преговарящите от Европейския парламент и Европейския съвет, който съставлява 27-те страни членки на Европейски Съюз, реализираха договорка по законодателството, наречено Регламент за шерване на напъните (ESR). Той дефинира национални цели за понижаване на излъчванията от автомобилния превоз, вътрешния морски превоз, отоплението на постройките, селското стопанство, дребните промишлени съоръжения и ръководството на отпадъците.
Проблемът с дизела в Европа ще настъпи през пролетта
Запасите от дизелово гориво в Северозападна Европа ще доближат най-ниското си равнище от най-малко 12 години насам при започване на пролетта. Това сочи прогноза на консултантската компания Wood Mackenzie Ltd, представена от Bloomberg. Очакванията са първо да се натрупат ресурси през декември и януари, а по-късно да настъпи внезапен спад и през март да доближат най-ниските равнища от 2011 година
„ Сбърках и поемам отговорност “: Собственикът на Фейсбук редуцира 11 000 души
Meta Platforms Inc съобщи в сряда, че ще освободи 13% от своята работна мощ, или повече от 11 000 чиновници, в едно от най-големите съкращения в софтуерния бранш тази година, предава Reuters. Стъпката идва в миг, когато компанията майка на Фейсбук се бори с растящите разноски и слабия рекламен пазар.
Изненадващото усвояване на FTX от Binance удави криптовалутите в алено
Криптовалутите означиха втори ден на внезапни спадове в сряда, защото вложителите продължиха да се тормозят за стабилността на бранша и финансовото здраве на една от най-популярните тържища FTX – макар проектите за избавителното ѝ усвояване от по-големия съперник Binance. Сливането на двете водещи платформи по размер би пренаредило съществено силите в промишлеността. 
Демократите губят Долната камара и водят борба за Сената
Контролът на американския Сенат е огромната въпросителна на междинните избори в Съединени американски щати. Към 09.00 ч. българско време демократите имат 46 места, а републиканците – 47 в 100-местната горна камара на Конгреса. При паритет, по Конституция решаваща роля има вицепрезидентът на Съединени американски щати, който е ръководител на Сената и управлява съвещанията. Реално това ще значи победа за демократите, защото Камала Харис ще има два гласа при гласуванията.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинвечерни вести Никола Стоянов изявление непознати вложители заплати Кофас български компании ранглиста съкращения Фейсбук криптовалути Binance договорка ПоследниНай-четениНакратко 24 Вечерни вести: Какво тегли вложителите в България; Фурор в енергетиката Индустрии 76 Британска рафинерия за £600 млн. влиза в лудата литиева конкуренция Крипто 844 Изненадващото усвояване на FTX от Binance удави криптовалутите в алено Компании 1372 Фурор в енергетиката: Българска компания измежду 15-те най-големи в ЦИЕ Имоти 23965 Строителите пуснаха на пазара невъобразим брой жилища Компании 6918 Преди пазарния взлом Dronamics ще тества още едно българско летище Бюджет и финанси 6650 Румъния купи 32 самолета F-16 „ втора употреба “ за €388 млн. Политика 4703 Русия глоби 15 български компании, измежду които ВМЗ и „ Арсенал “ Всички новиниОще от НакраткоВиж всички

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР