Чуждестранните туристи са генерирали приходи от 3,24 милиарда евро в

...
Чуждестранните туристи са генерирали приходи от 3,24 милиарда евро в
Коментари Харесай

Словения е привлякла 6 млн. туристи през 2023 г., които ѝ донесли приходи за над 3 млрд. евро

Чуждестранните туристи са генерирали доходи от 3,24 милиарда евро в Словения предходната година, което е с 9% повече по отношение на миналата година, сочат данни на словенската централна банка, представени от информативен уебсайт „ Словения таймс “. През 2019 година, преди коронавирус пандемията, приходите от задгранични туристи в страната доближиха 2,843 милиарда евро.

Словения направи значима стъпка към реализиране на задачата от седемгодишната национална тактика за туризъм - да генерира 3,9 милиарда евро от входящ туризъм до 2028 година В допълнение към количествените цели, тактиката слага и качествени цели, като възстановяване на качеството и конкурентоспособността на туристическия бранш на Словения, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Страната е привлякла повече от шест милиона гости предходната година, които са създали над 16 милиона нощувки в места за настаняване, като е реализиран нов връх по този индикатор.

Централната банка на Словения разгласява данните през вчерашния ден като част от по-широката статистика, която сочи, че страната е записала остатък по настоящата сметка от 2,8 милиарда евро през 2023 година, което е доста усъвършенстване по отношение на недостига от 580 милиона евро, регистриран миналата година. С максимален принос за остатъка на платежния баланс е търговията със артикули, която регистрира остатък от 460 милиона евро тази година по отношение на недостиг от 2,2 милиарда евро през 2022 година

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР