Чуждестранните граждани, които се намират в сектора Газа, могат да

...
Чуждестранните граждани, които се намират в сектора Газа, могат да
Коментари Харесай

Отварят граничния пункт между Газа и Египет

Чуждестранните жители, които се намират в бранша Газа, могат да го изоставен тази заран, понеделник, 16 октомври , оповестява NBC с позоваване на представители на локалните палестински управляващи. Граничният пункт " Рафах " ще бъде отворен в 9 часа сутринта.

Освен излизащи от анклава непознати жители, в противоположната посока ще влезе филантропична помощ . На пункта от няколко дни има колона от товарни коли, които чакат позволение за достъп на територията.

Вчера за отварянето на пункта  след диалог с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, въпреки и да нямаше уточнението по кое време тъкмо това ще се случи.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън от няколко дни е в Близкия изток и ще направи ново посещаване в Израел през днешния ден, заяви Държавния департамент. Именно совалката на Блинкън се сочи за едно от аргументите за отлагането на началото на израелската интервенция в самата Газа .

Държавният секретар беше към този момент в Израел, след което посети Катар, Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства и Египет. След водачите, с които Блинкън се срещна, беше и .
 Нетаняху свика първо съвещание на изключителното държавно управление на Израел
Нетаняху свика първо съвещание на изключителното държавно управление на Израел

" Хамас " мислеше, че ще бъдем унищожени. Ние сме тези, които ще унищожат " Хамас ", закани се той

Израелските управляващи през вчерашния ден вечерта оповестиха, че са възобновили подаването на вода към южната част на Газа . The Times of Israel особено потвържди това с позоваване на държавни източници. Това е първото намаляване на цялостната обсада , която Израел наложи на линията Газа на 8 октомври. Това обаче е и идващ знак за на израелската войска в северната част, както израелската войска предизвестява от няколко дни с .

Израел и тази нощ продължи с .

Едновременно с това Хан Юнис в южната част от бранша е залят от бежанска вълна . Стотици хиляди бежанци съумяха да се доберат до него, макар обвиняванията, че " Хамас " стопира умишлено колоните с коли, употребявайки по този метод палестинците като жив щит. Само за 24 часа популацията на града се е удвоило като брой , приемайки бежанци с коли, коне и каруци. По данни на локалните управляващи 400 000 души са влезнали в града.
 Повече от 600 000 цивилни са напуснали Газа
Повече от 600 000 цивилни са напуснали Газа

Израелските управляващи уведомиха 155 фамилии, че техните близки са арестувани от " Хамас "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР