Чуждестранен астронавт ще бъде поканен да се присъедини в мисията

...
Чуждестранен астронавт ще бъде поканен да се присъедини в мисията
Коментари Харесай

НАСА ще покани чуждестранен астронавт за участие в мисия до Луната

Чуждестранен астронавт ще бъде поканен да се причисли в задачата на НАСА до Луната дружно с американски астронавти до края на десетилетието, заяви Асошиейтед прес, базирайки се на изказвания на НАСА и на Белия дом.

Новината бе публикувана, откакто вицепрезидентът на Съединени американски щати Камала Харис свика във Вашингтон съвещание на Националния галактически съвет, третото от началото на мандата на президента Джо Байдън.

В известието не се загатва кой ще бъде астронавтът и коя страна ще съставлява. Говорителка на НАСА посочи по-късно, че екипажите ще бъдат оповестени преди насрочването на задачите за кацане на Луната и че до момента не е поеман ангажимент към нито една страна.

НАСА от десетилетия включва задгранични астронавти на галактическите си задачи. Канадецът Джеръми Хансън ще лети към Луната дружно с трима американски астронавти след към година.

Предвижда се различен екипаж да реализира първото кацане на Луната след повече от половин век. Това няма да се случи преди 2027 година съгласно одитната организация на държавното управление на Съединени американски щати.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР