Чужденците разбраха, че сме и по-красиви, и по-добри. С тези

...
Чужденците разбраха, че сме и по-красиви, и по-добри. С тези
Коментари Харесай

Оценките за европредседателството: От показахме характер до рутинна процедура

" Чужденците схванаха, че сме и по-красиви, и по-добри ". С тези думи ръководителят на парламентарната група на " Обединените патриоти " (ОП) Волен Сидеров заключи българското председателство на Съвета на Европейски Съюз по време на днешния доклад на държавното управление за свършеното.  

" Гостите видяха, че България е прелестна страна, а българите са чудесни хора ", сподели Сидеров. Той разяснява, че по време на председателството българският глас се е чул в една нова тоналност. " Отношението към България доста пъти е било надменно. Ние показахме, че не желаеме да бъдем буфер и външна страна на Европа. От години съм се молил за подобен звук. Това би трябвало да бъде характерът на българската дипломация ", изясни още водачът на парламентарната група на Оперативна програма.

Той сподели още, че по време на председателството сме посочили темперамент и българско самочувствие. " Знаете, че има два типа темперамент - мъжки темперамент и темперамент с пет букви. Нека бъдем от първия ",добави Сидеров.

" Председателството е процедура, с която ние се справихме отлично. То не е приказка с щастлив край ", сподели той и добави, че когато дадена страна е ръководител на Съвета на Европейски Съюз, тя не може да поставя интереси в своя полза. " Това председателство ще покаже на Европа и на света, че тези партии, които бяха наричани несистемни, неприемливи, които бяха нападани, ще бъдат признати от Европа и ще се види, че сега ръководещата коалиция ГЕРБ – " Обединени патриоти " освен работи, само че и демонстрира европейско държание ", каза още Сидеров.

Той разкритикува президента, че не присъстваше в Народното събрание по време на доклада за свършеното по време на председателството

" По време на Председателството националистите се оказаха по-добрите европейци, няма да споделям от кого “, сподели още Сидеров.

" Едно ротационно, рутинно, обикновено, протоколно политическо събитие ". Така видя българсото председателство водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

Той разгласи, че през последната година държавното управление се е фокусирало напълно на подготовката и провеждането на европредседателството. " Българското председателство първоначално заявява, че ще работи за функционално единение както сред страните членки, по този начин и сред европейските институции. Но сякаш се не помни, че България е част от Европейски Съюз и че българските жители са част от общността на европейските жители ", добави водачът на Движение за права и свободи.

" Днес чухме доклада по програмата. С лекост се регистрира организационно-техническото осъществяване: с присъщата статистическа информация. Разбира се, за значителната част на събитието не сме имали и упования. По техническите задължения на председателството несъмнено имаме триумф и ние споделяме положителните оценки ", сподели още Карадайъ.

От ГЕРБ пък обявиха, че всички институции в Европейски Съюз дават висока оценка на председателството. " България беше правилен медиатор, сътрудник и балансьор ", разяснява Джема Грозданова.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР