Чужденците плащат два пъти повече за имот в Лисабон, Португалия

...
Чужденците плащат два пъти повече за имот в Лисабон, Португалия
Коментари Харесай

Плащат по 4283 евро/кв. м за имот в Лисабон

Чужденците заплащат два пъти повече за парцел в Лисабон, Португалия от локалните поданици. Причината за това е, че чужденците купуват най-вече първокласни парцели, които са и по-скъпи, оповестява организация Блумбърг. Чужденците заплащат междинна цена от 4283 евро на квадратен метър за парцел в Лисабон по отношение на 1858 евро за локалните поданици, демонстрират данни на португалския Национален статистически институт. Търсенето от чужбина е помогнало за повишение на цените на парцелите в града с 11,4% за година. Растящите продажби са основали проблем на доста локални поданици, които са били принудени да потърсят дом.

Португалската столица се трансформира в магнит за задграничните вложители в парцели, привлечени от високите температури и слънчевото време в града, както и от данъчните тласъци. Пандемията е ускорила наклонността, защото в последните години голям брой работещи от разстояние хора се стичат в Лисабон.

Португалия предлага на някои чужденци плосък налог от 20% върху приходите им. Страната също по този начин не полза облагите от криптовалути. Броят на чужденците, живеещи в Лисабон, е повишен с 40% в последните 10 години до над 555 хиляди души, демонстрират данните на статистическия институт. “Явно е, че задграничните купувачи имат по-дълбоки джобове и могат да си разрешат да купуват първокласни парцели в центъра на града ”, споделя Антонио Мачаду, общоприет секретар на Асоциацията на наемателите в Лисабон. “Проблемът е, че множеството чужденци не заплащат същата сума за налози, която множеството португалци са длъжни да платят, това не е почтено ”, добавя той.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР