Чужденците, които са попаднали у нас, често се изненадват от

...
Чужденците, които са попаднали у нас, често се изненадват от
Коментари Харесай

10 привички, които ги имаме само българите

 опасен-чар

Чужденците, които са попаднали у нас, постоянно се изненадват от навиците на българския народ. Едва ли би хрумнало на европеец или американец да си купи ненадейно сладолед, когато пред прозореца е минус двадесет градуса, само че душата си го желае. И това е единствено върхът на айсберга.

Съхраняване на остарели движимости

За разлика от чужденците, които избират да се отърват от използваните движимости българите избираме да си вършим същински хранилища. Използваните облекла се съхраняват в шкафове и дрешници, на тавани и балкони.

Също по този начин там можете да намерите прашни консерви, кутии, винтове, пирони и други вехтории. Очевидно този табиет е зародил по време на социалистическия недостиг. Днес обаче единствено по-старото потомство се придържа към философията на складирането.

Да изправим нещо със личните си ръце 

Българинът се обажда на дърводелец, водопроводчик и или различен от квалифицираните майстори единствено когато всички благоприятни условия за саморемонт са изчерпани. Между другото, ново съоръжение се купува единствено когато остарялото е безнадеждно счупено.

Да предлагаме чехли

Повечето от домакините непроменяемо оферират на госта да се обуе в домашни чехли. Чужденците са шокирани от тази традиция. Европейците и американците просто почистват уличните си обувки, преди да влязат в апартамент. А домашни чехли носят единствено в стените на личния им дом.

Да ядем доста самун

жденците рядко употребяват самун. Шокирани са, че в България съвсем всяко ядене се сервира с няколко тежки филийки. В противоположен случай нашенецът просто ще почувства апетит, когато напусне масата. Дори в случай че последната е претрупана с всевъзможни вкусотии.

Да подготвяме зимнина

Почти всяка родна стопанка има рецепта за домашна лютеница или туршия. По време на празник те сигурно ще бъдат препоръчани на посетители. Може да са кисели краставички или консерви. Зеленчуците, консервиварни със личните ръце, са предмет на особена горделивост.

Да си устройваме гощавки без причина

Европейци и американци провеждат огромни тържества единствено по изключителни мотиви. Българите могат да се събират на масата единствено тъй като душата жадува празник. Между другото, не е всекидневно гостите да остават гладни, даже и да дойдат без предизвестие.

Обсъждане на живота в кухнята

Най-вероятно българинът ще предложения госта не в трапезарията, а в кухнята. Там е всекидневно да се вземат решение най-важните проблеми, да се разискват последните вести и да се водят откровени диалози. Кухненските събирания не са позволени единствено при специфични случаи. В други обстановки те се смятат за най-задушевни.

Да се облечем за магазина

Дори в случай че въпросният търговски обект  единствено на минута разстояние пешком, българката ще се погрижи за превъзходния си тип. Или бързо ще изтича до магазина под прикритието на нощта, заобикаляйки непотребни погледи.

Да се цитират филми

Българите обичат киното, тъй че могат да опишат съвсем всяка обстановка с подобаващ откъс – постоянно от старите филми. Гласът на най-колоритните герои постоянно се имитира. Така да се каже, за цялостно потапяне в атмосферата.

Да не се усмихват на непознати

Българин надали ще се усмихне на инцидентен минувач. Усмивките и смехът са това, което подарява на най-близките си. Искреността е единствено за елита.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР