Чужденци са вложили у нас 405 млн. евро за първите

...
Чужденци са вложили у нас 405 млн. евро за първите
Коментари Харесай

Чужденци вложиха у нас 405 млн. евро за 6 месеца

Чужденци са вложили у нас 405 млн. евро за първите шест месеца от актуалната година, което обаче е с 355,9 млн. евро под сумата на вложенията за същия интервал на 2016 година Това демонстрират предварителните данни на Българската национална банка (БНБ). Само през юни вложенията в българската стопанска система са били 171,1 млн. евро, написа "Монитор ".

Към полугодието Холандия още веднъж води класацията. Страната е с по-либерален данъчен режим и постоянно зад вложенията, идващи оттова, стоят български капитали или от други страни отвън Европейски Съюз. За интервала януари - юни 2017 година чисто оттова са пристигнали инвестиции за 283,2 млн. евро, главно от дългови принадлежности. Следва Швейцария с общо 104,5 млн. евро, от които 102,9 млн. евро също са под формата на дългови принадлежности.

Статистиката на Централната банка сочи още, че Русия още веднъж се подрежда преди всичко по най-вече купувани парцели. От януари до юни руснаците са се сдобили с къщи и жилища в България за 1,6 млн. евро. След това се подреждат Украйна и Казахстан, надлежно с покупки за 400 хиляди евро и 300 хиляди евро.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР