Чужденци идват и нас, за да играят на смъртоносна игра.

...
Чужденци идват и нас, за да играят на смъртоносна игра.
Коментари Харесай

Чужденци идват в България заради смъртоносна игра

Чужденци идват и нас, с цел да играят на смъртоносна игра. Подобно на към този момент отминалата фикс идея по лов на покемони, новият шлагер "Геокешинг " кара почитатели да обикалят и да търсят съкровища. Чат от тях обаче са скрити на рискови места, написа "Телеграф ".

Всеки, който изтегли приложението на телефона си получава достъп до координати. Те го водят към тайници, в които могат да бъдат открити разнообразни предмети и награди.

В България има над 2000 заровени сандъчета с изненади, като повече от триста са ситуирани по родното Черноморие. Затова туристи, които идват на отмора у нас,си уговарят срещи с българските фенове на играта. В обществените мрежи има проведени събития, едно от които е за 23 август. Тогава група от нашенци и словаци ще търсят съкровищата в Слънчев бряг.

Междувременно обаче "Геокешинг " подвига накрак полицията в разнообразни градове в страната. Само преди две седмици униформени откриха деца на по 14 години на автомагистрала "Тракия ". Те се разхождали сред мантинелите на скоростната дъга и издирвали сандъче с премия.

По-рано пък в Русе патрули отделиха регион в града поради един от тайниците. Преминаващи жители решили, че това е бомба и подали сигнал на телефон 112.

"Геокешинг " от години е шлагер и по света. Жертвите на манията обаче са десетки. На формалния уебсайт на играта има "мемориален лист " на умрелите почитатели. В него са разказани 14 смъртни случая, само че в реалност те са доста повече.

Първият драматичен случай е регистриран още през 2004 година, а последният е единствено от преди месец, когато чехкиня загуби живота си при лов на съкровища. Младата госпожица слиза в под земята канал по време на стихия и се дави.

През 2017 година пък състезател умира, до момента в който търси "кеш ", падайки от 20 метра височина. Повечето хора, включени в черния лист, са починали след рухване. Те обикаляли по планини, изкачвали дървета и кули, с цел да стигнат до скритите нaгради.

Има и такива, които са се удавили, до момента в който а се гмуркали за подводни съкровища.

Някои пък получавали топлинен удар или сърдечен инфаркт по време на "лов ".

В България има най-вече съкровища - 346. Някои се пазят от монументи на будители и поети, други пък са в публични здания, като националната библиотека, НДК, и художествената академия. Голяма част от тях се намират в градските паркове и градини, само че други са сложени на по-опасни места и отвън столицата.

Така да вземем за пример сандъчета има наоколо до железопътни релси, оживени булеварди, водоеми и други Награди са заровени по планините, наоколо до върхове като Вола, Вихрен и Мусала, а също и в някои пещери, като Леденика и Снежанка.

Според интерактивната карта към "Геокешинг " съкровища има и в манастири - Дряновски и Рилски, където пък е подложен първият у нас кеш още през 2002 година. По черноморските курорти най-рисковани са "кешовете " скрити във вътрешността в морето. Такива подводни иманета има край Несебър и Свети Влас, а други са сложени на островите Света Анастасия, Свети Иван и Петър.

На формалната страница а "Геокешинг " са оповестени историите на хора, които са се натъкнали на заровени трупове, до момента в който са търсели съкровища. В някои от историите се споделя за тела на убити - простреляни, заровени в контейнери за отпадък или увити в килими. Някои от търсачите пък намирали мъртви хора, които са се самоубили след скачане от мост или пък обесени на дърво в гората.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР