Чужд почерк се появи в тефтерчето на Десислава Иванчева Чужд

...
Чужд почерк се появи в тефтерчето на Десислава Иванчева Чужд
Коментари Харесай

Чужд почерк се появи в тефтерчето на Десислава Иванчева

Чужд почерк се появи в тефтерчето на Десислава Иванчева Чужд почерк се появи в тефтерчето на Десислава Иванчева. Това се разбра от графологичната експертиза, показана на днешното съвещание по делото за рушвет против отстранената кметица на „ Младост ”. Преди няколко месеца от прокуратурата оповестиха, че въпросното тефтерче съдържа сметки с площта на строителни обекти и съответните суми, които Иванчева щяла да желае като рушвет. В съда през днешния ден обаче стана ясно, че на две места в тефтерчето са писани числа и думи с непознат почерк. По искане на прокуратурата съдът назначи нова експертиза, която да откри дали непознатият почерк не е на различен от обвинените по делото - Петко Дюлгеров.
 
Отстраненият кмет на „ Младост ” Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова бяха задържани преди близо година в центъра на София. Двете бяха упрекнати, че поискали 500 000 евро рушвет от строителния бизнесмен Александър Ваклин, с цел да придвижат преписката му за градеж в квартала.
 
През лятото на предходната година прокуратурата разгласи, че при ареста на Десислава Иванчева в чантата й е открит бележник, който се трансформира и в главното доказателство по делото. В него имало мемоари, които съгласно прокуратурата съдържали площ на строителни обекти и суми, които Иванчева щяла да желае като рушвет. Днес в съда обаче стана ясно, че на две места в бележника има мемоари с непознат почерк. Като образец вещото лице Александър Апостолов уточни цифрата 40 000, която съгласно него изрично не е писана от Иванчева.
 
Експертизата изключва и опцията Иванчева сама да е подправяла почерка си. Не е ясно обаче на кого е непознатият почерк, нито дали е писан единствено от един човек. Прокурорите оспориха експертизата, която по думите им била неразбираема и спорна. Съдът обаче я одобри и назначи нова, която да откри дали непознатият почерк не е на различен от обвинените по делото - някогашният областен кмет на „ Младост ” - Петко Дюлгеров.
 
След съвещанието пък Десислава Иванчева съобщи, че в тефтерчето се появила цяла нова страница.-->
 
Следващото съвещание по делото е планувано за 9 април, когато би трябвало да е подготвена и спомагателната експертиза.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР