Чухте ли за терористичната инвазия на хумус?Този странен въпрос зададе

...
Чухте ли за терористичната инвазия на хумус?Този странен въпрос зададе
Коментари Харесай

Тръмп: Чухте ли за терористичната инвазия на хумус?

Чухте ли за терористичната инвазия на " хумус "?

Този чудноват въпрос зададе пред симпатизанти някогашният американски президент Доналд Тръмп в Айова. После повтори думата " хумус " няколко пъти преди да открие правилното акцентиране в името на терористичната организация " Хамас ". 

Apparently, Israel was attacked by hummus.
— Ron Filipkowski (@RonFilipkowski)

Бившият държавен глава отбрани резултатите си от ръководството на Съединени американски щати в продължение на четири години, през които не е имало войни, и разкритикува външната политика на президента Джо Байдън.

Тръмп и други представители на Републиканската партия се пробваха да хвърлят виновността (за протичащото се в Израел и линията Газа бел. ред.) върху администрацията на дмеократа, като цитираха по-специално размразяването на ирански активи на стойност близо 6 милиарда $ и припомниха, че Иран е покровител на " Хамас ".

" При ръководството на нечестния Джо Байдън имате безпорядък, кръвопролития, война, гнет и гибел. Вижте какво се случва през днешния ден ", съобщи Тръмп в друга тирада пред свои поддръжници в Уест Палм Бийч, Флорида.

От предизборния щаб на Байдън обявиха, че Тръмп популяризира рискова дезинформация за рецесията в Израел в миг, в който страната би трябвало да бъде единна.

" Докато Тръмп продължава да лъже за свършеното от него като президент, президентът Байдън е концентриран върху това да оказва твърда поддръжка на Израел и да бъде водещ на международната сцена ", съобщи Кевин Муньос, представител на акцията на президента.

Тръмп приказва пред поддръжниците си на място покрай курорта Мар а Лаго, до момента в който води акция като водач в конкуренцията за номинацията на Републиканската пария за идния президентски избор макар четирите наказателни каузи против него.

Републиканецът Мат Гетц също се появи на събитието, само че не приказва пред събралата се публика. Гетц е изявен съдружник на някогашния президент и конгресмен (член на Камарата на представителите на американския Конгрес бел. ред.) от щата Флорида. Заедно с други крайнодесни консерватори той издейства отстраняването на ръководителя на Камарата на представителите Кевин Маккарти. Безпрецедентното деяние принуди Конгреса да остане отчасти блокиран поради неналичието на нов ръководител на долната камара, отбелязва АП.

Тръмп се опита да употребява вакуума във властта, с цел да подчертае трайното си въздействие върху Републиканската партия, като подкрепи ръководителя на правосъдната комисия в Камарата на представителите Джим Джордан за заместител на Маккарти. Вчера обаче републиканците предложиха водача на болшинството в долната камара Стив Скалис да поеме поста. 

Бившият президент продължава да пътува до разнообразни точки на страната по отношение на първичните избори за президентска номинация на Републиканската партия и прекарва огромна част от времето си, концентриран върху четирите наказателни производства и няколкото цивилен каузи, заведени против него.

Той оказва напън върху останалите републикански кандидати за президентската номицаия да се откажат от присъединяване в първичните избори през 2024 година, с цел да му оказват помощ да победи Байдън. Във вторник той разкритикува претендентите на Републиканската партия за това, че са се срещнали с донори по време на събитие, проведено от сенатора от щата Юта Мит Ромни, който през 2012 година несполучливо се изправи против тогавашния президент Барак Обама в ролята си номиниран от Републиканската партия, и Пол Райън, някогашен конгресмен, който бе ръководител на Камарата на представителите сред 2015 и 2019 година, отбелязва АП.

" Тези провалили се претенденти трябваше да стартират с ефикасна акция, което те не направиха, тъй като нямат уменията или гения ", съобщи Тръмп в своята обществена мрежа " Трут соушъл ".

Сред 10-те републиканеца, които към момента са част от конкуренцията за президентска номинация, са губернаторът на щата Флорида Рон Десантис, главен противник на някогашния президент, който му бе съдружник в предишното, Майк Пенс, някогашният му вицепрезидент, и Ники Хейли, която бе непрекъснат представител на Съединените щати в Организация на обединените нации при Тръмп, отбелязва АП.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР