Чухме се снощи с Корнелия Нинова, надявам се да се

...
Чухме се снощи с Корнелия Нинова, надявам се да се
Коментари Харесай

Крум Зарков: Румен Радев очевидно е готов лично да се заеме с борбата с корупцията

Чухме се нощес с Корнелия Нинова, уповавам се да се възвърне бързо. Това сподели в утринния блок на Българска национална телевизия членът на управлението на Българска социалистическа партия Крум Зарков във връзка злополуката в София, при която пострада водачът на Българска социалистическа партия.

Корнелия Нинова е прегледана в болница. Тя самата желае да работи, само че са й предложили първо да се погрижи за себе си. Когато се чухме през вчерашния ден, останах с усещането, че най-малко през днешния ден няма да е в Народното събрание, уточни Зарков.

Той разяснява и плана на левицата за антикорупционен закон. При срещата ни с посланиците за антикорупционния закон не сме търсили поддръжка, а представихме главните пунктове, които считаме за значими, с цел да има най-сетне ефикасна битка с корупцията. Посланиците не са давали рекомендации, а задаваха въпроси. Съобразихме се с рекомендацията на основния прокурор да няма предпоставки за безотговорно подслушване. Ако търсим поддръжка, тя ще е от обществеността, съобщи социалистът.

Законът самичък не може да се пази от тези, които го ползват, по тази причина е доста значимо кой ще носи отговорност. И в закона за спор на ползи не беше записана процедура с тефтерчета, сподели Зарков.

По думите му президентът Румен Радев явно е подготвен персонално да се заеме с битката с корупцията. Такива бяха поръчките му и по време на предизборната акция. Едва ли изпълнителната власт би трябвало да илзъчва ръководителя на органа, който ще ревизира самата нея, акцентира членът на управлението на Българска социалистическа партия.

Надали корупцията може да се пребори с един закон, само че той ще има резултат по високите етажи на властта, сподели още Крум Зарков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР