Чухме как БСП начело с Корнелия Нинова яростно защитават козичките

...
Чухме как БСП начело с Корнелия Нинова яростно защитават козичките
Коментари Харесай

Браним козите на баба Дора за 15 хил. в парламента, но мълчим за 58-те млн. на Домусчиев

Чухме по какъв начин Българска социалистическа партия отпред с Корнелия Нинова гневно пазят козичките на стопаните и тези на баба Дора. Чухме по какъв начин Борисов съпоставя алената лидерка с Меркел и бежанците. Чухме десетки отзиви ”за ” и ”против чумата ” в Народно събрание и по трибунките в Народното събрание. Но като че ли никой, с изключение на Валери Симеонов, не проронва и дума за смяната в закона, който подарява на Домусчиев 58 млн.
Напротив - всичко мина и отпътува. Винаги спорим за кокошката, а коня остава настрани поради стопански ползи. По значими са тези петнадесетина хиляди лв. за стадото на баба Дора, в сравнение с дарените на Кирил Домусчиев 58 млн., след смяна на Закона за приватизация и следприватизационен надзор.

При това като че ли минава незабелзано фактът, че с смяна на този закон намазват отново филията освен братя Домусчиеви, само че и още ред видни бизнесени и олигари во главе с небезизвестния Делян Пеевски. Такива като тях ще се възползват от малките врати на измененията в този закон и вместо да заплащат санкции, ще нарушават по тяхната свирка приватизационните си контракти. Едните за Булгартабак, десетки други - за друго.

Има решение на съда, че Домусчиев би трябвало да върне в държаваната хазна тези милиони. Но в Народното събрание, в отсъствието на депутатите от Българска социалистическа партия, одобриха промени и ремонти в Закона за приватизация, които са в интерес на Домусчиев в тази ситуация с БМФ. А козичките на баба Дора са като че ли маневра за отклонение на вниманието на хората от същинския проблем. А той е, че в България не се съблюдават законите. И когато те засягат избрани кръгове от олигархията, власт и съпротива гледат в една посока. И тогава всички приказки за паралелна страна увисват във въздуха. А в страната ще продължи да царува беззаконието...

Калин Джумайски
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР