Чухме, че над 5000 ракети са били изстреляни наведнъж. На

...
Чухме, че над 5000 ракети са били изстреляни наведнъж. На
Коментари Харесай

Кризата в Израел продължава. Част от сънародниците ни вече са на българска земя

" Чухме, че над 5000 ракети са били изстреляни едновременно. На летището има доста огромен ред, всичко наподобява под надзор. Убедиха ни, че там е най-безопасното място. Уплашихме се за живота си. Особено като ни пуснаха видеа по какъв начин терористите влизат в домовете на хората, по какъв начин взимат колите им. Още сме в потрес ", съобщи Калина - една от българктите, пристигнали с пътнически полет пред медиите малко след кацането си на родна земя.

 

Всеки миг се чака държавният аероплан да излети от Йерусалим с останалите ни сънародници, които са блокирани.

 

Близо 24 часа след изненадващата и най-масова от 50 година насам офанзива на " Хамас " равносметката е стотици убити и десетки, държани като заложници в Газа. Според последната информация жертвите са към 250. Сред заложниците са деца, възрастни и дами.

 

Продължават боевете в Южен Израел сред бойците на Хамас и израелските отбранителни сили. Има също по този начин няколко известия за нощни въздушни удари в Газа. Премиерът Бенямин Нетаняху заплаши да прекъсне доставките на електричество в Ивицата Газа.

 

Атаката беше необятно наказана от интернационалната общественост. " Хамас " твърди, че имат поддръжката на Иран. Саудитска Арабия прикани за неотложно прекъсване на ескалацията, заявявайки, че неведнъж е предупреждавала за заплахите, произлизащи от " продължаващата окупация “.

 

През нощта израелската войска си възвърна контрола над полицейски сектор в Сдерот покрай границата с линията Газа, който беше високомерен от палестински екстремисти. След интервенцията на израелската полиция 10 бойци са били убити.

 

Палестинската въоръжена формация Хамас предприе най-голямата си офанзива против Израел в събота с ракетни удари, убийства и взимане на заложници.

На собствен ред Израел нанесе ответна вълна от въздушни удари по Газа.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР