Чух се с родителите, които представлявам, детето е добре, свиква

...
Чух се с родителите, които представлявам, детето е добре, свиква
Коментари Харесай

Адвокатът на едно от разменените бебета: Семейството свиква с размяната

" Чух се с родителите, които съставлявам, детето е добре, привиква с майка си и тя с него. Това е огромна контузия ", съобщи в " Денят стартира " юрист Стоян Стойков.
Прочетете още
По думите му за постигнатото съглашение е трябвало да бъдат готови и двете фамилии.

" Приложихме характерен метод. Децата са на 4 месеца, правосъдните искове щяха да продължат от 3 до 6 месеца, можеше да стигнат и до една-две години, в случай че една от страните не беше оказала подпомагане ", добави юрист Стоян Стойков пред Българска национална телевизия.

Той разясни, че не е изключено след това да бъдат предявени искания.

" От позиция на правото това не е неразрешено да се случи. Бъдещи искания са вероятни, само че и оспорими и не считам, че ще реализиран някакъв резултат, даже да се предявят такива. Уточни, че изводът от позиция на правната процедура е - законът разрешава, само че ще бъде още веднъж начало ", добави юрист Стоян Стойков.

Уточни, че за момента няма заведени искове към болничното заведение. " Има предявена рекламация, чакаме АГ " Шейново " да отговори позитивно или негативно за финансово обезщетение. Болницата ще понесе повече вреди, да се търси лична отговорност в съответния случай е доста комплициран вид ", разяснява юрист Стоян Стойков.

По думите му следствието не е завършило. " Ако има отговорни, които да се потвърдят с присъда, тогава може да се предявят някакви искания по отношение на тях, само че на този стадий не ", сподели още юристът на една от майките на разменените бебета.

След като бебетата бяха разменени стартира един по-спокоен развой на работа в столичната болница " Шейново ", разяснява шефът на отделението по неонатология доктор Донка Узунова.

По думите ѝ контролът в болничното заведение е засилен.

" Получаваме поддръжка от пациентите, не сме усетили отрицателен отзив от тяхна страна. Родилките ни спомагат да правим инспекция на номерата на гривничките, вземат участие непринудено. Грешки постоянно са вероятни, само че работата по протоколи и преговарянето на всяка една стъпка с всеки един нов човек ще помогне да се избегнат ", сподели още доктор Донка Узунова.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР