Чух последните дни най-невероятни интерпретации, вкл. за безплатна реклама от

...
Чух последните дни най-невероятни интерпретации, вкл. за безплатна реклама от
Коментари Харесай

Сергей Станишев: България има необходимост от прогресивни леви политики

Чух последните дни най-невероятни тълкования, включително за безвъзмездна реклама от трибуната на Народно събрание. Няма неприятно – това значи, че има упования. Нека се постараем те да се осъществят посредством съдържателна полемика. Това съобщи Сергей Станишев  Сергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e ръководител на Националния съвет на Българска социалистическа партия, министър-председател на, президент на ПЕС (2011-2022), член на Екологичен потенциал по време на  „ Форум за прогресивни леви решения “.

„ Защо се появи самодейността за конгрес? Анализатори и политици се появяват всеки ден по малкия екран – постоянно ни се оферират субпродукти или политически ГМО-та, при които всеки избира комфортна за себе си тематика. Едни плашат с влизането в еврозоната и това по какъв начин ще изгубим българския лев и суверенитета на валутата ни. Други от време на време вършат нервност за джендър идеология и трети пол. Това са тактики за прикриване на политическата отпадналост и постоянно интелектуалната такава. Светът е в невиждана промяна – геополитическа, енергийна, климатична, цифрова, в с напрежение очакване на нахлуването на изкуствения разсъдък “, безапелационен е той.

„ Докато нас ни занимават с сграбчване в предишното, влаковете потеглят към бъдещето с висока скорост. Ние имаме през днешния ден задължението да хуманизираме и да подчиним на публичния интерес тези софтуерни трансформации “, добави още той.

Станишев показа, че не можем да приказваме без болежка за положението на Българска социалистическа партия: „ В най-бедната страна в Европейски Съюз, имаме слаба и все по-ретроградна левица. 10% от 240 депутати. Всякакви приказки за вътрешни и външни врагове, конспирации – това са заблуждаващи маневри. Лявото по формулировка не може да бъде консервативно. “

„ Лявата политика в последните години беше сведена до пенсии, майчински. И Политическа партия, и Демократична България подвигаха пенсии – това не ги прави леви. Партията, която вкара България в Европейски Съюз, се самоизолира и се отдалечава от европейската социалдемокрация –с единия крайник в лявото семейство, с другия – при Орбан “, счита той.

„ Социалните ни задължения и права са неразривно свързани с битката за народна власт, да политически права, гражданско достолепие, отбрана на всеки самостоятелно – другояче това не е модерна левица и в никакъв случай не е била левица “, сподели още той.

" Проблем на България е, че политиките са с доста къс период. Имаме потребност от вероятност за десетилетия, само че бъдещето също по този начин се гради през днешния ден ", добави още той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР