Чух от г-н Христо Иванов израза конституционно правителство“ – надявам

...
Чух от г-н Христо Иванов израза конституционно правителство“ – надявам
Коментари Харесай

Д-р Борислав Цеков: Конституционно правителство е дървено желязо

Чух от господин Христо Иванов израза " конституционно държавно управление “ – уповавам се повече да не го повтарят. Защото какво – до момента сме имали неконституционни държавни управления? Нека когато съчиняват следващата политическа екзотика в устрема си да излязат от основаната от самите тези обединения в Народното събрание дълбока политическа рецесия, най-малко да не приказват сходни несъстоятелни неща, тъй като конституционно държавно управление е " дървено желязо “. Това изясни в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " доктор Борислав Цеков, създател на Института за съвременна политика.

" България до момента живее при конституционно ръководство, а не в изискванията на някакъв неконституционен държавен прелом, който Христо Иванов щял да поправя с " конституционно държавно управление “. И въпросът не е единствено терминологичен. Той опира и до цялостната подготвеност и потенциал на този парламент да организира някакви конституционни промени. Видяхме тази странна позиция, която зае болшинството в Народното събрание, избирайки за ръководител на Правната комисия един млад правист (бел. ред. Стою Стоев), който няма никакъв сериозен професионален опит, никакъв стаж, никаква квалификации. Ние ще разчитаме, че подобен вид адвокати ще бъдат създатели на конституционна смяна. Мисля, че не е съществено ", разяснява доктор Цеков.

По думите му страната към този момент две години е сложена в едно политическо безвремие, и то в изискванията на най-тежките рецесии след Втората международна война.

" Така че държавно управление под контрола на Народното събрание с ясна политическа отговорност, което да поеме тези задължения, които са огласени, в случай че приказваме най-малко за този първи мандат в този момент, защото сме в тази фаза, от стана на госпожа Габриел, ще даде посока на страната и ще се стигне и до решаването на въпросите с бюджета, с външнополитическите тематики и така нататък ", сподели още създателят на Института за съвременна политика.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР