Чух крясъци, жената излизаше горяща с едно от децатаСнимка: Булфото

...
Чух крясъци, жената излизаше горяща с едно от децатаСнимка: Булфото
Коментари Харесай

Трагедията в Средец: Туба, искра от печката и взрив

" Чух викове, дамата излизаше горяща с едно от децата "

Снимка: Булфото
Загазоване на стаята, в която е спяло цялото семейство, е довело до гърмежа и жестокия пожар в Средец.

В нощта против 7 март в огъня починаха бащата Антон и две от децата, а няколко часа по-късно в болница издъхна и майка им Анка. Другите две деца – на 8 и на 11 години са в Клиниката по изгаряния във Варна. По-голямото е в тежко положение, с 85 % изгаряния.

Семейството е спяло в едно помещение, в което са се съхранявали и масла, а и туба с гориво. В него се е получило загазоване, поради което една искра от печката с дърва е провокирала гърмеж, написа " 24 часа ".

" Този обемен гърмеж не е унищожителен, само че при него всичко пламва по едно и също време - хора, мебелировка, всичко ", изясняват пожарникари.

" Беше към 22:10 ч., чух мощни викове. Като пристигнах видях дамата да излиза горяща с едното дете. Успях да спася едно от децата в къщата. После желаех да вляза още веднъж, само че към този момент не беше допустимо. Всичко гореше ", споделя за ужаса съседът на фамилията Вълчо.

Той удостоверява думите на други от ромската махала, че пожарникарите се забавили доста, а в пожарните нямало вода. Според младежа огнеборците били в цивилни облекла и даже някои от тях подпийнали.

От Областната противопожарна работа в Бургас обаче опровергават думите му. Началникът комисар Васил Василев е безапелационен, че пожарните коли няма по какъв начин да отидат без вода.

" Истината е, че имаме механически проблем с единия автомобил и това е отразено в действително време - 1 час след завръщането на колите. Не се е отворил електро-пневматичен кран. Вторият автомобил потегля по различен път, защото мястото е мъчно налично. Този автомобил е по-тежък от първия и идва 5-6 минути по-късно. Не е правилно, че 40 минути са се забавили нашите чиновници, както се твърди ", изясни той.

Комисар Вълчев отхвърля сътрудниците му да са били пияни, а за облеклата на огнеборците изясни, че са втора ръка.

" Да, нямаме нужното съоръжение, колите са остарели, само че не трябва да се разяснява по този начин безконтролно, че пожарната нямала вода и да се настройват хората против нас ", счита комисар Василев.

Според специалисти даже да е нямало проблем с първата пожарна хората в пламналата сграда не са имали никакъв късмет поради получения обемен гърмеж в загазованото помещение.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР