Чудя се защо извадиха тази дума спакула. Към днешна дата

...
Чудя се защо извадиха тази дума спакула. Към днешна дата
Коментари Харесай

Румен Драганов: Спекула в днешно време се нарича пазарна икономика

Чудя се за какво извадиха тази дума " спакула ". Към днешна дата тя звучи много архаично. В днешно време спекулата я назоваваме " паазарна стопанска система ".

Това разяснява пред Нова тв Румен Драганов, специалист по туризма. 

Помните ли когато подвигнаха олиото и ограничиха хората по какъв брой броя бутилки могат да купуват. Че аз тогава платих повече за тези шест бутилки олио, в сравнение с коства в този момент. И какво стана - олио има и цената му падна. Така че от спекулата главно страдат търговците. Хората по-малко търпят последствията, тъй като те имат едни и същи пари и с тях не могат да отговорят на цените, които са се вдигнали. Така че хората огроничават потреблението си, а търговците търпят загуби, разяснява той.

Забелязвате ли, че в огромните магазини за хранителни артикули най-после на бележката написа, че си икономисал 10-20 лв.. Че аз цялостен живот не съм успявал да спестя толкоз от покупки на промоция, както в този момент. Светът се обърка. Смятам, че цялото това нещо ще се успокои и уталожи. То всеки желае пари, но по какъв начин да ги вземеш откакто хората не разполагат с тях?, уточни той.

В момента ние сме едни донори на Европа във връзка с фрагментите. Където и да отидеш, ще намериш български служащи. Защото нашите служащи вземат тамошните заплати, а не това, което тука се предлага. И тъй като наливаме милиони в обучение, нашите подготвени фрагменти отиват, с цел да работят на чужденците, уточни той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР