Чудя се защо България трябваше да загуби 9 месеца, за

...
Чудя се защо България трябваше да загуби 9 месеца, за
Коментари Харесай

Свиленски: БСП ще върне третия мандат, ако го получи

" Чудя се за какво България трябваше да загуби 9 месеца, с цел да се стигне до през вчерашния ден - ГЕРБ хвърлиха кърпата и споделиха, че няма да вършат държавно управление, тъй като се търгуват постове ", разяснява социалистът пред, откакто Мария Габриел отхвърли да бъде министър-председател и да сформира държавно управление, което значи, че идва ред на втория мандат. За него от ГЕРБ и Движение за права и свободи към този момент споделиха, че няма да е сполучлив, защото те няма да го поддържат.

" Като познавам Борисов, който заран приказва едно, на обед друго, а вечер прави трето... Личното ми мнение е, че са изчерпани и няма да има държавно управление, само че всичко се случва час по час ", позволи въпреки всичко Свиленски още обрати в политическата обстановка.

В идващ парламент социалистите ще работят с тези, които желаят да вземат решение проблемите - Свиленски обаче отхвърли да уточни партии, а прикани да се изчака да стане ясно кой ще влезе в идващото Народно събрание.

За поръчката на ГЕРБ, че могат да продължат диалозите с ПП-ДБ след избори, Свиленски разяснява:  " Пожелавам им триумф в предизборната акция - в случай че това ще им е акцията, че ще продължат диалозите, то по-добре да не ги стопират ".

" Тази акция би трябвало да я формулираме не с кого, а защо - всяка партия да каже защо ще се бори ", разяснява депутатът от Българска социалистическа партия.

По думите му в идващ парламент социалистите ще работят с тези, които желаят да вземат решение проблемите - Свиленски обаче отхвърли да уточни партии, а прикани да се изчака да стане ясно кой ще влезе в идващото Народно събрание.

 

Свиленски не вижда проблем с последните промени в Конституцията, съгласно които Народното събрание ще заседава и при служебно държавно управление:

" В естествена обстановка Народното събрание постоянно заседава и не се саморазпуска. Това, че три години сме в някаква шизофренна обстановка да създадем пет избора не значи, че неприятното би трябвало да стане вярно ", сподели Свиленски.

Заместникът на Корнелия Нинова разяснява и основаването на вътрешнопартийното придвижване " Бузлуджанци ", като сподели, че на срещата в НДС са участвали някогашни членове на Българска социалистическа партия, които упрекна, че работят срещу социалистическата партия от години.

 

Лидерът на БСП-София Иван Таков, който бе уредник на срещата, Свиленски разгласи за " коалициционния сътрудник на ГЕРБ в СОС ". 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР