Чудотворна Богородична икона от Украйна донесоха в България. Тя е

...
Чудотворна Богородична икона от Украйна донесоха в България. Тя е
Коментари Харесай

Донесоха чудотворна икона от Украйна

Чудотворна Богородична икона от Украйна донесоха в България. Тя е от иконографския вид Одигитрия, което на гръцки значи Пътеводителка. Изображението е оригинал и се счита, че цери недъзи, оказва помощ при репродуктивни проблеми, за завръщането на избягали от вкъщи деца, както и за удобното разрешаване на правосъдни разногласия. Светинята за малко беше в храма „ Рождество Христово “ в кв. „ Младост “ в столицата и в „ Преображение Господне “. От през днешния ден до вторник тя е изложена за поклонение в новия храм в кв. „ Лозенец " „ Въздвижение на Светия Кръст “.
Със събраните дарения от поклонници и осветени църковни сувенири ще бъде подкрепено възобновяване на манастира „ Рождество на Пресвета Богородица “ в село Байтали, Одеска област. Затова тя е известна в православния свят като Байталска.
Години наред иконата е била изгубена и е открита през 2005 година Според преданието преди 200 години манастирът е бил опожарен, а изображението е било прикрито от монасите, с цел да не бъде развалено. След реставрацията от иконата родословие миро и заболели деца, които се докоснали до нея, оздравели. Затова я нарекли чудотворна.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР