Чудото, за което говори светът, е падането и ставането от

...
Чудото, за което говори светът, е падането и ставането от
Коментари Харесай

Световна шампионка изуми всички на Токио 2020

Чудото, за което приказва светът, е рухването и ставането от пистата на Световната шампионка от Нидерландия Сифан Хасан. Тя съумя да се изправи, откакто падна на последния звънец - малко преди края на дистанцията, с цел да завоюва серията си на 1500 метра през днешния ден. Така тя ще опита да реализира неповторим требъл от победи на Олимпийските игри.

Вчера тя съобщи упоритостите си да се бори за златните медали в Токио в бяганията на 1 500, 5 000 и 10 000 метра.

Родената в Етиопия Хасан е международна шампионка на 1500 метра и на 10000 метра. Тя се строполи на земята, откакто в последната третина от дистанцията в серията през днешния ден се оплете в кенийката Едина Джебиток, само че стана и приключи първа с време 4:05.17 минути.

Днес по-късно тя ще бяга още веднъж, само че на 5000 метра край, който е комплициран във втората атлетическа сесия за деня.

Полуфиналите на 1500 метра са в сряда, а финалът- в петък. А финалното тичане на 10 000 метра е ден по-късно, в събота и ще оформи супер-натоварената стратегия на 28-годишната атлетка, родена в Адама (Етиопия).

Пристигнала в Нидерландия на 15 години като бежанка със фамилията си, Сифан Хасан устойчиво следва стъпките на финландското великолепие в атлетиката Пааво Нурми, който завоюва пет златни медала на Игрите през 1924-а година, в това число 1500 и 5000 м в границите на няколко часа.

"За мене от решаващо значение е да последвам сърцето си. Ако успееш да го направиш, е нещо доста по-важно от печеленото на златни медали. Именно това ме държи стимулирана и ме кара да се състезавам и да се любувам на този хубав спорт, съобщи Хасан.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР