Чудо на геологията е Гибралтарската скала, която е един своеобразен

...
Чудо на геологията е Гибралтарската скала, която е един своеобразен
Коментари Харесай

Гибралтар пред исторически момент

Чудо на геологията е Гибралтарската канара, която е един самобитен естествен резерват, привличащ голям брой туристи от целия свят всяка година. Но Гибралтар към този момент може да е се похвали и с още нещо впечатляващо.

А точно, че към този момент публично може да се назова град. И то цели 180 години откакто този статут към този момент ѝ е бил даден от кралица Виктория.

Повод Гибралтар да подсети за себе си и настояването да бъде разгласен за град, бе тазгодишният Платинен празник, който кралица Елизабет II празнува през юни. Последните месеци откриватели са почнали да изследват историята на Гибралтар и са се натъкнали на любопитна информация. Оказва се, че той в действителност към този момент има статут на град, даден му от кралица Виктория още през 1842 година
 Снимка 585751
 

Този факт обаче не пречи статутът да бъде препотвърден, а Борис Джонсън гордо да съобщи, че това е " голямо самопризнание ", отбелязващо " богатата история и динамичност " на Гибралтар.

Историята на града ни припомня, че той е част от английската територия още от 1713 година, когато е отстъпен според кротичък контракт с испанците. Ето че към този момент, няколко века по-късно, Гибралтар записва нов исторически миг, с който жителите му да се гордеят.
 Снимка 585752
 

Очаква се отсега нататък за града да има повече материални изгоди от усъвършенстваното световно състояние, както и да притегли повече вътрешни вложения за локалния бизнес.

Дано министрите да правят работата си в тази посока съзнателно, а не както хората, които е трябвало да включат Гибралтар в описите за градове, към този момент получили статута си на такива. Как по този начин се е случило объркването и е бил пропуснат обстоятелството, че кралица Виктория го е оповестила за град още през 1842 година, към този момент не е ясно, написа BBC.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР