Чудо или реалност е България да се класира за олимпийския

...
Чудо или реалност е България да се класира за олимпийския
Коментари Харесай

Пламен Константинов: Големите отбори не се бият без начален удар

Чудо или действителност е България да се класира за олимпийския шампионат по волейбол в Париж следващата година. " Трикольорите " отиват на подготовка в Китай, където единствено първите два ще стигнат до Олимпиадата. Треньорът Пламен Константинов отговори на този въпрос и разяснява обстановката в мъжкия народен тим по време на откритата подготовка в зала " Христо Ботев ".

" По-скоро е първото - реалистично призна легендата на старта на срещата с медиите. - Аз съм сдържан оптимист от началото на лятото. Опитвах се действително да показва картината. Иска ни се да покажем по-добро равнище от европейското състезание, само че си давам сметка - за доста от момчетата това изисква време. В последните години работя най-вече с млади състезатели. Познавам стадия, в който се намираме. Виждам хубави неща на подготовка, само че не и на мачовете. Това изисква време, трупане на опит, убеденост. Трябва да знаят по какъв начин се играят такива мачове. Не ни предстоят дуели със противници, за които се изискват единствено физически качества. Трябва майсторство. На този стадий това ни липсва. Има светлина като бъдеще.
 Цветан Соколов: Ние сме новобранци, само че това може да се окаже плюс за нас
Цветан Соколов: Ние сме новобранци, само че това може да се окаже плюс за нас

Националът разяснява идната подготовка за Олимпиадата в Париж

Тя обаче не е толкоз доста в сегашното. Не би трябвало да мислим за резултати. Това ще стопира състезателите ни. Видя се на европейското. Не всички, от които загубихме във Варна, бяха по-силни от нас. Бяха преодолими. Можеше с още един добър мач да удължим престоя си на шампионата. Видя се, че нямаме равнище против топ тимовете. Трябва да се мисли мач за мач. Нека не приказваме за класиране, за първите две места. Такива равносметки можем да вършим след шестия или седмия мач и в случай че си ги изиграл добре. Нямаме потребност от тежестта да мислим от началото по какъв начин се борим за първите две места. Този тим не може да я носи. Симеон Николов е пътят към бъдещето и подмладяването. Опитахме на европейското с микс сред млади и опитни. Не сработи. Не мятам виновността в никого. Годините си минават и става все по-трудно. Колкото и да ни се желае, става все по-трудно с толкоз минали през всичко състезатели. Те обаче са в залеза на кариерата си. Това е истината и с цялото ми почитание съм кариерата им. Те поставиха старания да са в положително положение, колкото е допустимо.

Няма смисъл този опит да се продължава. Предпочитам на олимпийската подготовка да дам късмет в олимпийската подготовка на младите да натрупат опит. Симеон Николов също не е подготвен с неговите 17 години. По-добре да премине през подобен шампионат и мачове, което ще е от изгода за бъдещето му. На огромно равнище мачовете се вземат решение с начален удар. В последните години изоставаме от топ тимовете в този съставен елемент. Ние сме на положително приблизително европейско равнище. Няма да сме топ, до момента в който не натискаме съперниците с начален удар. Там би трябвало да израснем най-вече. Изисква време. Големите тимове не се бият без начален удар. "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР